Μία ακόμα νίκη για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το στόχο τους. Νίκησαν ξανά την Ντουντελάνζ, αυτή τη φορά με μεγάλο σκορ, 5-1, και ανέβηκαν στους 7 βαθμούς. Δείχνοντας ορεξάτοι για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο όταν έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και σταμάτησαν στα 4 γκολ (4-0 στο 45'). Σημειώνοντας εξαιρετικά γκολ και «κρύβοντας» κατά διαστήματα την μπάλα, γεγονός που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των οπαδών του.

Ονειρικό «ερυθρόλευκο» ημίχρονο

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε κατά 6/11 την ενδεκάδα του σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τρομερή διάθεση από το πρώτο λεπτό του ματς. Έκανε ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο. Όχι μόνο γιατί πέτυχε σε 45 λεπτά τέσσερα γκολ! Αλλά γιατί έκανε μια εμφάνιση που παρόμοια δεν είχαμε ξαναδεί φέτος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν μπαλάρα. Πίεσαν από το πρώτο λεπτό και δεν σταμάτησαν να επιτίθενται. Η μια φάση διαδέχονταν την άλλη. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ένα. Το γρήγορο γκολ ήρθε αυτή τη φορά. Με τον Ολυμπιακό να μην σταματά.

Δεν χαλάρωσε. Έβαλε την μπάλα κάτω και επιτέθηκε κατά ριπάς στην ομάδα από το Λουξεμβούργο. Ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με διψήφιο αριθμό τελικών, 11, έχοντας 6 στο τέρμα και 4 γκολ! Και μετά από πολύ καιρό οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την κατοχή της μπάλας. Δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους και δεν σταμάτησαν να βγάζουν φάσεις. Εξάλλου, η Ντουντελάνζ ήθελε να «παγώσει» το ρυθμό και να ελέγξει το ματς, αλλά δεν μπόρεσε.

Ο Τοροσίδης με τακουνάκι άνοιξε το σκορ, ο Φορτούνης σκόραρε δις και ο Λάζαρος έβαλε ένα απίστευτο γκολ που ίσως να είναι και το γκολ της αγωνιστικής στο Europa League με εναέριο βολ πλανέ! Και όχι μόνο! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες στο ματς και το τελικό 4-0 του πρώτου μέρος να είναι… μικρό βάσει ευκαιριών, αλλά να αποτυπώνει την ορμή των παικτών του Ολυμπιακού. Μοναδικό θέμα ο τραυματισμός του Ναουέλ που αντικαταστάθηκε από τον Φετφατζίδη στο 34'.

Με το μυαλό στον Παναθηναϊκό

Με το σκορ στο 4-0 μετά από το πρώτο μέρος ήταν λογικό στο δεύτερο 45λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» να ρίξουν λίγο… στροφές. Συνέχισαν να κυριαρχούν, αλλά δεν είχαν την ίδια ένταση στο παιχνίδι τους. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει και τις σχετικές αλλαγές. Η πρώτη ήταν η είσοδος του Χασάν αντί του Φορτούνη στο 57'. Ξεκάθαρη η διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού να ξεκουράσει τον αρχηγό, αφού ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟ, το βράδυ της Κυριακής. Λίγο αργότερα (62') αποχώρησε και ο Νάτχο που είχε δεχθεί και μια κλωτσιά, με τον Τουρέ να παίρνει τη θέση του και να κάνει την επανεμφάνισή του.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς με τη διαφορά πώς σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν πλέον την κατοχή της μπάλας υπέρ τους. Και το ματς να παίζετε στο μισό γήπεδο, αφού οι παίκτες της ομάδας του Ντίνο Τόπμελερ δεν μπορούσαν να περάσουν καλά-καλά τη σέντρα. Μια φορά το έκαναν, σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης, στο 69', με αποτέλεσμα να βάλουν το γκολ της τιμής μειώνοντας σε 4-1! Αυτό το γκολ είχε ως αποτέλεσμα την αφύπνιση των παικτών του Ολυμπιακού που δύο λεπτά αργότερα έβαλαν και πέμπτο γκολ, σε μια ακόμα οργανωμένη επίθεση, όπου συνδυάστηκαν αρκετοί «ερυθρόλευκοι».

Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να συνεχίζουν και να ψάχνουν κι άλλο γκολ ως το φινάλε του ματς, χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά το έκτο γκολ δεν ήρθε και το ματς ολοκληρώθηκε με 5-1. Με τον κόσμο, στο φινάλε, να ζητά επιτακτικά νίκη με τον Παναθηναϊκό!

Το φιλμ της αναμέτρησης:

5': Συνδυασμός του Νάτχο με τον Φορτούνη, ο τελευταίος γύρισε από τα αριστερά για τον Ποντένσε που πλάσαρε, αλλά οι αμυντικοί της Ντουντελάνζ απομάκρυναν πάνω στη γραμμή!

6' 1-0: Σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, ο Μπονεφουά έδιωξε με γροθιές και ο Καμαρά με σουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή έδωσε ασίστ για τον Τοροσίδη που σκόραρε με τακουνάκι.

15' 2-0: Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από το τέρμα και την άμυνα της Ντουντελάνζ για να φτάσει στον Φορτούνη που «εκτέλεσε» τον Μπονεφουά.

17': Κόρνερ του Φορτούνη, κεφαλιά του Σισέ, μπλόκαρε ο Μπουνεφουά.

22': Συρτό σουτ του Ναουέλ έξω από την περιοχή, απέκρουσε ο Μπονεφουά.

26' 3-0: Κλέψιμο του Ναουέλ με την μπάλα να φτάνει στον Φορτούνη που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Χριστοδουλόπουλο που με εναέριο γυριστό βολέ «κάρφωσε» τον Μπονεφουά.

35': Μεγάλη ευκαιρία με Φετφατζίδη και Ποντένσε, αλλά οι αμυντικοί απομάκρυναν πάνω στη γραμμή.

36' 4-0: Σέντρα του Ποντένσε από τα αριστερά, ο Φορτούνης με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Μπονεφουά.

46': Γύρισμα του Φορτούνη από τα δεξιά, έδιωξε ο Μπουνεφουά, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε που δεν έκανε καλό σουτ.

51': Ο Φορτούνης έδωσε στον Νάτχο που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπουνεφουά.

59': Κόρνερ του Φετφατζίδη, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά με τον Μπονεφουά να διώχνει δύσκολα στη δεξιά του γωνία.

64': Στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Τουρέ να ανοίγει για τον Ποντένσε που έκανε δύο προσποιήσεις και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώματα των αμυντικών.

67': Αντεπίθεση με τον Καμαρά να κάνει το συρτό σουτ και τον Μπονεφουά να διώχνει με δυσκολία στη δεξιά του γωνία.

69' 4-1: Δυνατό σουτ του Σινάνι λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Σα.

71' 5-1: Συνδυασμός του Ποντένσε με τον Τσιμίκα, γύρισμα για τον Φετφατζίδη που σούταρε με τον Χασάν να παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας και να προσθέτει το όνομά του, στη λίστα των σκόρερ.

89': Στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Χασάν να δίνει στον Λάζαρο που απέφυγε τον Μέλις, αλλά στο διαγώνιο του σουτ, ο Μπονεφουά έδιωξε σε κόρνερ.

90'+2: Σουτ του Ποντένσε από το ημικύκλιο της περιοχής, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπονεφουά.

Ο Τσέχος διαιτητής Αρντελεάνου έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τοροσίδη (48') και Τουρπέλ (28'), Σνελ (49').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Νάτχο (62' Τουρέ), Ποντένσε, Ναουέλ (34' Φετφατζίδης), Φορτούνης (57' Χασάν), Χριστοδουλόπουλος.

Ντουντελάνζ: Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρέμπε, Μέλις, Στολζ (85' Στεμφ), Μπίσεβατς, Κρούσκα (60' Γένσεν), Κουτουριέ, Σινάνι, Τουρπέλ (73' Περέζ).