Σε ένα ματς που διεκόπη στο 89ο λεπτό, λόγω ρίψης φωτοβολίδων και εισβολής δεκάδων οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. στον αγωνιστικό χώρο και συμπλοκές με τα ΜΑΤ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 στη ζούγκλα της Τούμπας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο διαιτητής έλαβε την απόφαση να διακόψει τον ημιτελικό και έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή και πάλι, όταν ο Μάρκο Σίλβα δέχθηκε ποτήρι με νερό στην πλάτη του, ενώ βρισκόταν όρθιος μπροστά από τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Ιβάν, φοβερή η... φιλοξενία σου! (vid, pics)

Μετά από 20 λεπτά περίπου οι παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας, ωστόσο και πάλι έπεσαν αντικείμενα και οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να γίνει νέα διακοπή. Από τη στιγμή εκείνη σημειώνονται συμπλοκές οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. με άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έγιναν και συλλήψεις.

Τη στιγμή της διακοπής ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 1-2.

 

Αναλυτικά όσα συνέβησαν

Οι κάφροι, που τα έκαναν γης μαδιάμ, εισέβαλλαν στο χορτάρι και επιδόθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι απίστευτες εικόνες που ακολούθησαν προκαλούν σοκ σε όλη την φίλαθλοι κοινή γνώμη, με τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. να πετούν μέχρι και γυάλινα μπουκάλια στα κεφάλια των παικτών του Ολυμπιακού!

Παρότι μάλιστα οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και οι παίκτες των γηπεδούχων βγήκαν μετά από 20 λεπτά για να συνεχιστεί το ματς, οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. άρχισαν εκ νέου να εκτοξεύουν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια μάλιστα έκαναν ντου και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με τις δύο πλευρές να μάχονται σώμα με σώμα για αρκετά λεπτά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο σκέπασαν τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν, ο Θρύλος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και επικράτησε δίκαια με 2-1. Οι γκολάρες των Καμπιάσσο και Φουστέρ απέδωσαν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στην Τούμπα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού άνηκε στον Ολυμπιακό. Στο 5ο λεπτό ο Ντα Κόστα έπιασε το σουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα αντί να προηγηθούν, τέσσερα λεπτά αργότερα δέχθηκαν γκολ από τον Μακ.

 

Ο Καμπιάσσο έδωσε το "σύνθημα"

Η γκολάρα του Καμπιάσο (vid)

Ένα καταπληκτικό γκολ σημείωσε ο Εστεμπάν Καμπιάσσο στην Τούμπα, καθοριστικό για την ανύψωση της ψυχολογίας των Πειραιωτών.

Ο Αργεντινός μέσος εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη (δευτερόλεπτα πριν δεν δόθηκε πέναλτυ) και με φανταστική κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη, ισοφαρίζοντας το γκολ του Μακ.

 

Ο μαχητής και αρχηγός Φουστέρ ήταν πάλι εκεί

Έτσι το «κάρφωσε» ο Φουστέρ (vid)

Σκόρερ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χρίστηκε ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και αρχηγός του Ολυμπιακού κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ., ήταν εκείνος που έκανε το 1-2 στην Τούμπα.

Ο Σεμπά γύρισε τη μπάλα, ο Ιντέγιε δεν έκανε κοντρόλ και ο Φουστέρ με πλασέ στην κίνηση σκόραρε για τον Θρύλο, δίνοντας το προβάδισμα στους Πειραιώτες με 2-1.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Το γκολ του Φουστέρ από kokoretsi

 

 "Έπνιξε" δύο πέναλτυ ο Παππάς

Στη φάση από όπου ξεκίνησε το γκολ του Θρύλου, ο Ανδρέας Παππάς έχει κάνει "γαργάρα" το πέναλτυ του Χατζηισαΐα πάνω στον Φορτούνη, με το διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει το φάουλ έξω από την περιοχή, παρότι το μαρκάρισμα γίνεται πεντακάθαρα μέσα σε αυτήν.

Παγκόσμια… πρωτοτυπία από τον Παππά, ο οποίος στο 28’ "έπνιξε" και δεύτερο πέναλτυ! Ο Χατζηισαΐας ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Φουστέρ, με τον ρέφερι από την Αθήνα να το κάνει "γαργάρα" και να χαρίζει δεύτερο πέναλτυ στον αμυντικό του Π.Α.Ο.Κ. . Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα, παρά τις απίστευτες αποφάσεις του Παππά, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 45ο έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όμως το σουτ του Σεμπά έφυγε άουτ.

 

Φωτοβολίδες, "ντου", σοβαρά επεισόδια και διακοπή

Στο 89’ για μία ακόμα φορά σε αγώνα Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακού στην Τούμπα, οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν φωτοβολίδες και παράλληλα εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο. Όλα ξεκίνησαν από την αντιαθλητική συμπεριφορά του Μακ, ο οποίος αρχικά έφτυσε τον βοηθό, ενώ στη συνέχεια αφού αποβλήθηκε έκανε προκλητικές χειρονομίες στο διαιτητή Παππά. Οι άνθρωποι του Π.Α.Ο.Κ. ζητούν πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Καπίνο πάνω στον Μακ, όμως, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός κάνει πεντακάθαρα χέρι πριν ανατραπεί από τον πορτιέρο του Θρύλου.

Πρώτα κάνει το χέρι ο Μακ! (vid)

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο.Κ. (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαίας, Τσίμιροτ, Άντονις (73' Κίτσιου), Χαρίσης (62' Κάτσε), Λέοβατς, Μυστακίδης (82' Αθανασιάδης), Πέλκας, Μακ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Καμπιάσσο, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης (88' Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (75' Πουλίδο), Σεμπά, Ιντέγιε.

1-2 και άντε γεια!