Κατάγεται από τη Μυτιλήνη, σπούδασεστο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και είναι Ολυμπιακός. Η Ειρήνη Στεριανού που πρωταγωνιστεί στο next top model αποδεικνύει σε κάθε της εμφάνιση, πως θα ήταν αδικία να μην ασχοληθεί με το μόντελιγκ .

Τα καλλίγραμμα πόδια της και το μοναδικό της χαμόγελο, δικαιολογούν με το καλύτερο τρόπο τους τίτλους που κατέχει, αλλά και τις συστατικές που την συνοδεύουν.

Η Ειρήνη Στεριανού με την ομορφιά που διαθέτει, αλλά και την ξεχωριστή της προσωπικότητα, θα μπορούσε να αποτελεί μία ακόμα μούσα για τη Σαπφώ, τον Αρίωνα ή πηγή έμπνευσης, για τον επίσης πατριώτη της, Οδυσσέα Ελύτη, που θα έγραφε για εκείνη πως έχει  «μια γεύση τρικυμίας στα χείλη»

Μία από τις πλέον συζητημένες εμφανίσεις της πριν μπει στο παιχνίδι ήταν στο βιντεκλίπ του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Κιντάτου με τίτλο "θέλει η αγάπη τρέλα". Εκεί με το εκπληκτικό της νάζι, αλλά και τα καυτά της εσώρουχα, πήρε τα μυαλά μέχρι και του  Δημήτρη Σταρόβα και τον έκανε να βάλει φωτιά στο ίδιο του το σπίτι...

Την Ειρήνη δε θα τη πετύχεις συχνά έξω, καθώς ή θα διαβάζει για να πάρει το πτυχίο της από το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ή θα ξεκουράζεται μετά από κάποια κουραστική μέρα, που την έφερε αντιμέτωπη με ότι θα ζήλευε κάθε κοπέλα της ηλικίας της, τις κάμερες, τα φώτα, αλλά και το κυνήγι για την εκπλήρωση των επαγγελματικών της φιλοδοξιών.