Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στην «Marca» για το παιχνίδι με την Μπέτις, ενώ τόνισε ότι ο Γιάγια Τουρέ θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα για να μπει στην αγωνιστική δράση.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για το πώς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τους ομίλους: «Με πολλή επιθυμία. Οι στόχοι μας είναι πολύ απλοί, να περάσουμε τον όμιλο και μετά να αποκλείσουμε κάθε αντίπαλο».

Για τον όμιλο: «Ξέρουμε ότι έχουμε έναν πολύ δυνατό όμιλο με Μπέτις και Μίλαν, θα είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει επίσης μία ομάδα που είναι άγνωστη, χωρίς διεθνή εμπειρία. Η Μπέτις και η Μίλαν είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες και θα πρέπει να δώσουμε πολλά. Ο παράγοντας έδρα είναι επίσης πολύ σημαντικός για μας».

Για το αν η δεύτερη θέση θα κριθεί ανάμεσα σε Μπέτις και Ολυμπιακό: «Εμείς οι τρεις θα διεκδικήσουμε την πρόκριση, δεν τολμάω να πω ότι θα την πάρει ο ένας ή ο άλλος. Λόγω ιστορίας, η Μίλαν είναι πολύ δυνατή, αλλά και η Μπέτις έχει δυνατή και πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Φέτος έκανε μεγάλη επένδυση με παίκτες ποιότητας, όπως οι Κανάλες, Καρβάλιο, Ινούι. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για όλους».

Για το πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός: «Παίζουμε εντός έδρας και είναι φανερό ότι θέλουμε τη νίκη. Ξέρουμε όμως και ότι η αντίπαλος είναι πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά. Δεν χρειάζεται διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρωτάθλημα, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν βρίσκουμε εδώ αντίπαλο τέτοιου είδους. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να αμυνθούμε καλά, όμως πρέπει να έχουμε την ικανότητα να επιτεθούμε αργότερα».

Για το αν περιμένει ισορροπημένο παιχνίδι: «Προβλέπω πολύ ανταγωνιστικό και ισορροπημένο παιχνίδι, κάποιες στιγμές θα ξεχωρίσει η Μπέτις και σε άλλες ο Ολυμπιακός. Το παιχνίδι θα είναι πολύ ισορροπημένο νομίζω».

Για τον Τουρέ: «Ναι, δεν θα παίξει αύριο. Άρχισε την τρίτη εβδομάδα μαζί μας και δεν είναι η ώρα για τον Γιάγια, χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας που θα μας δώσει πολλές λύσεις, αλλά αυτή την στιγμή όχι».

Για το γεγονός ότι Ολυμπιακός και Μπέτις θέλουν να ελέγχουν τα παιχνίδια: «Σε κάποιες στιγμές μία ομάδα θα έχει τον έλεγχο και η άλλη θα προσπαθεί να ανακτήσει τη μπάλα. Οι δύο ομάδες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο καροχής, αλλά είναι επίσης πολύ δυνατές στις αντεπιθέσεις».

Για τα δυνατά σημεία της Μπέτις: «Η ποιότητά της, έχει πολύ καλούς παίκτες, πρακτικά δύο σε κάθε θέση. Έχει καλούς μέσους, διαφορετικούς αλλά όλους ποιοτικούς. Έχει μεγάλο επιθετικό βάθος στην ομάδα, διαφορετικούς επιθετικούς, έναν ως σημείο αναφοράς και έναν δεύτερο πιο κινητικό. Έχει πολύ επιθετικούς ακραίους».

Για τον Γουίλιαμ Καρβάλιο: «Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι πολύ ευφυής. Θα δώσει μεγάλη ποιότητα στην τοποθέτηση της ομάδας και την κάλυψη. Από αυτή την άποψη η Μπέτις θα είναι πολύ ισορροπημένη».