Το έργο «Το Ζωντανό Μουσείο» ξεπηδώντας μέσα από την ύλη των βιβλίων του Δημοτικού σχολείου, τον Αρχαιοελληνικό, Αιγύπτιο αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό ζωντανεύει διάσημα εκθέματα μουσείου, με σκοπό να αναδείξει διάφορα κοινωνικά προβλήματα που μας ταλανίζουν όλους σήμερα. Οι πρόσφυγες, ο ρατσισμός, το bullying, η εμμονή με την εξωτερική μας εμφάνιση, η βιομηχανοποίηση της φύσης, είναι μερικά από τα ζητήματα που παρουσιάζονται και θα δώσουν τροφή για σκέψη στα μικρά παιδιά και ερεθίσματα για μια διαφορετική αντιμετώπιση σε μικρούς και μεγάλους.

Μια διαφορετική παιδική παράσταση που θα γεμίσει συναισθήματα το θεατή…
Η Παιδική σκηνή ΔΗ.ΛΙ. πιστή στην άποψή της περί θεάτρου, εστιάζει στην δημιουργία ενός θεατρικό έργου που είναι κάτι παραπάνω από μια συνηθισμένη παιδική παράσταση. Η ύπαρξη ζωντανού τραγουδιού, η επί της ουσίας συμμετοχή των μικρών θεατών, η ευαισθησία των συντελεστών και η προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή θεματολογία καθιστούν την παράσταση ένα έργο που θα εκπαιδεύσει αλλά και θα ευχαριστήσει μαθητές, δασκάλους, γονείς…
«Το Ζωντανό Μουσείο» είναι μια εμπειρία που περνώντας το θεατή μέσα από τους ορόφους ενός μουσείου τον ταξιδεύει στο χρόνο και στους και σε διαφορετικούς πολιτισμούς… 
Ο φύλακας ενός γνωστού μουσείου στην προσπάθειά του να τελειώσει τη βάρδια του ασφαλίζοντας το μουσείο, γίνεται μάρτυρας ενός μυστικού αιώνων. Το άγαλμα της κλεμμένης Καρυάτιδας, η μούμια της Χατσεπσούτ και ένας σουρεαλιστικός πίνακας ζωγραφικής, ζωντανεύουν με σκοπό να βρουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα καταφέρει άραγε ο φύλακας να βοηθήσει τα ζωντανά αυτά εκθέματα. Μήπως οι θεατές είναι οι πραγματικοί ήρωες. Το σίγουρο είναι πως αυτό το Μουσείο, όχι μόνο θα διδάξει τους θεατές, αλλά θα τους κάνει να διασκεδάσουν, να παίξουν, να πρωταγωνιστήσουν και να μείνουν με το ενδιαφέρον αμείωτο, αφού δεν πρόκειται για ένα κοινό, αλλά για «Το Ζωντανό Μουσείο».

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Τσαμάκος
ΚΕΙΜΕΝΟ: Λία Ζάιου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Ανδρουτσόπουλος, Λία Ζάιου 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Λία Ζάιου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Χαριτωμένη Αντώνογλου 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Μηνάς Βουϊδάσκης
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Άννα Κλεισιάρη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αλέξανδρος Παγίδας
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Παιδική Σκηνή ΔΗ.ΛΙ.

INFO:
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη Θάλασσα
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Ώρα προσέλευσης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας 
Πρόσβαση: από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, μετεπιβίβαση στο τρόλεϊ γραμμή 20 ή στο λεωφορείο γραμμή 859 και αποβίβαση στη Στάση «Δραπετσώνα».