Την Ακολουθία του Αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά τέλεσε σήμερα Τρίτη (11/09/2018) στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε στα παιδιά, τα οποία είναι «το χρυσό μέλλον της πατρίδος μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, καλή και Ευλογημένη σχολική περίοδο και τους προέτρεψε να έχουν πάντα μέσα στις καρδιές τους, «το φως του Χριστού, το πνεύμα των ηρώων και μαρτύρων του Γένους μας, χάρη στο αίμα των οποίων είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

«Χριστό και Ελλάδα σας καλούμε να προσλάβετε και με αυτά τα μεγέθη να διακρατείτε την προσωπική σας αξιοπρέπεια και ελευθερία», υπογράμμισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος, και απευθυνόμενος για μία ακόμη φορά προς τους μαθητές τόνισε πως «για εμάς, το στεφάνι της ζωής μας είστε εσείς».

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του, στην Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων μας κ.Ιωάννα Κονίδη, στον διευθυντή του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου κ. Νικόλαο Σαμπαζιώτη, στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου κ.Ιωάννη Γρηγοράκη, στην διευθύντρια του γυμνασίου και γενική διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κ.Κυριακή Κούβαρη, στην διευθύντρια του λυκείου κ.Μυρσίνη Σφαιρίδου, καθώς επίσης και στο διδακτικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων μας, στους οποίους και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους κατά την νέα σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον παριστάμενο Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη, «ο οποίος πάντοτε με πολλή αγάπη περιβάλλει τις προσπάθειες τις Εκκλησίας μας».

Από την πλευρά του ο κ.Μώραλης συνέστησε στα παιδιά να έχουν υπομονή και επιμονή. «Τα σχολεία», σημείωσε ο κ.Δήμαρχος «προσφέρουν όχι μόνο γνώσεις, αλλά αρχές και αξίες όπως αυτές που προανέφερε ο Σεβασμιώτατος, ώστε μαζί με την οικογένεια να γίνουν χρήσιμοι, καλοί άνθρωποι και καλοί πολίτες» είπε, συμπληρώνοντας πως «όλες αυτές οι συνθήκες πληρούνται στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ένα τέτοιο σχολείο με αυτή την ποιότητα, με αυτή την απόδοση, είναι στα γεωγραφικά όρια του Πειραιά».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν: ο κ.Δημήτριος Σκρέκας, Σχολικός Σύμβουλος Γενικής Παιδαγωγικής ευθύνης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και ο κ.Παναγιώτης Κωνσταντέλλος, Προϊστάμενος του τομέα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, ο οποίος εκπροσώπησε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ.Νικόλαο Μουμούρη.