Εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Ολυμπιακός έδειξε στην εκκίνηση της σεζόν πώς φέτος θα παίξει ωραία μπάλα, επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, θα προσφέρει θέαμα και θα κάνει τους οπαδούς του να χαίρονται με αυτό που θα βλέπουν. Το βράδυ της Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί, έριξαν τέσσερα γκολ στη Λουκέρνη και θα μπορούσαν να βάλουν άλλα τόσα.

Και όχι μόνο. Έκαναν τους οπαδούς τους να ενθουσιαστούν με την απόδοσή τους. Μεγάλη υπόθεση στην εκκίνηση της νέας σεζόν. Όσον αφορά στην πρόκριση, αυτή τελείωσε από απόψε και το μόνο που περιμένει ο Ολυμπιακός είναι τον αντίπαλο στα πλέι οφ. Θα είναι η Μπασάκσεχιρ ή η Μπέρνλι. Θα το μάθουμε την άλλη εβδομάδα.

Μπαλάρα, κυριαρχία και πάρτι με 3 γκολ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την ενδεκάδα που είχε διαλέξει και στο ματς με τη Λεγανές, το τελευταίο φιλικό των «ερυθρολεύκων». Κι αυτή ήταν με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Στο κεντρικό άξονα οι Μπουχαλάκης και Καμαρά. Στις πτέρυγες τους Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλου, ενώ ο Φορτούνης σε ρόλο επιτελικού, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τον Γκερέρο. Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ δυνατά στο ματς και να πιέζει από το πρώτο λεπτό. Είναι χαρακτηριστικό πώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τη Λουκέρνη. Δικαιώθηκαν για αυτό το γεγονός.

Στο 10ο λεπτό με τον Λάζαρο να σκοράρει ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και πήρε τα ηνία του ματς. Με την τριάδα των Ποντένσε, Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο σε συνεχή κίνηση. Ο Γκερέρο ήταν κεφάτος, ενώ μεγάλη δουλειά έκαναν τα δύο πλάγια μπακ, ο Τσιμίκας και ο Ομάρ. Με ενεργό συμμετοχή και στο επιθετικό παιχνίδι. Όσον αφορά στη μεσαία γραμμή, ο Μπουχαλάκης έκανε καλή δουλειά, ο Καμαρά ήταν θετικός, ενώ οι δύο στόπερ, ο Βούκοβιτς με τον Μιράντα ήταν σταθεροί και «καθάριζαν» τις φάσεις στην περιοχή του Γιαννιώτη.

Ένα στοιχείο που ο Πέδρο Μαρτίνς ζητά από την ομάδα του είναι η ταχύτητα στο παιχνίδι. Κι αυτό το είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο. Μαζί με την εκρηκτικότητα. Ήταν σημεία αναφοράς για τον τρόπο που αγωνίζονταν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Τσιμίκας έκανε πάρτι από τα αριστερά και από το δικό του πείσμα ξεκίνησε το δεύτερο γκολ που ήρθε ξανά από τον Λάζαρο (33’). Με την Λουκέρνη να τα έχει χαμένα. Και πριν συνέλθουν οι Ελβετοί από το 2-0 ήρθε και το 3-0 σε μια φάση που οι παίκτες του Ολυμπιακού συνδυάστηκαν ιδανικά (35’) με τον Γκερέρο να προσθέτει το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ. Και το ημίχρονο θα μπορούσανε να είχε λήξει και 4-0 με τη μεγάλη ευκαιρία του Τσιμίκα στο 42’!

Την… πάτησε, είχε δύο δοκάρια, αλλά δεν σταμάτησε

Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν είναι έτοιμος για να παίξει σε υψηλό τέμπο για 90 λεπτά. Αυτό περιμέναμε όλοι καθώς είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και οι «ερυθρόλευκοι» θα ανεβάζουν στροφές σιγά-σιγά. Αλλά το θέμα είναι πώς το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να έχει το ίδιο πάθος στο ματς, την ίδια αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και παρότι το σκορ ήταν 3-0 από το πρώτο 45λεπτο, να είναι εκείνη που δημιουργούσε φάσεις και απειλούσε την αντίπαλη εστία, ενώ αμυντικά στέκονταν πολύ καλά με τον Γιαννιώτη ήσυχο, καθώς δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Την ίδια ώρα ο μεν Τσιμίκας μαζί με τον Ποντένσε έκαναν… όργια στον αγωνιστικό χώρο και ο Φορτούνης σημάδευε τα δοκάρια. Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να έχει δύο! Το πρώτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 55’, το δεύτερο με ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ στο 70’. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτές οι φάσεις των «ερυθρολεύκων». Είχαν και άλλες για να μεγαλώσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ και να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Και τελικά ήρθε και το τέταρτο γκολ που ήταν το… κερασάκι στην τούρτα!

Δεν είναι ότι πέτυχαν ένα ακόμα γκολ. Θα μπορούσαν και παραπάνω. Η ουσία είναι πώς το τελικό 4-0 είναι μικρό βάσει των ευκαιριών του Θρύλου και δείχνει πώς η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο. Η συνέχεια θα δείξει πού μπορεί να φτάσει, αλλά η αρχή ήταν εκπληκτική.