Tην ατομική της έκθεση με τίτλο "A – σ υ ν ό δ ε υ τ α" - U N – a c c o m p a n i e d "  θα παρουσιάσει στην Ύδρα η αγαπητή Εικαστικός Κρίστι Γρηγορίου-Βασιλειάδη.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου και ώρα 20:30 στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο λιμάνι της Ύδρας. Θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Θα είναι ανοιχτά για το κοινό καθημερινά από τις 20:30 έως τις 23:00.

Η Κρίστι Γρηγορίου μιλά για τα έργα και την έκθεσή της στη ΦτΥ: "Στην συγκεκριμένη ενότητα έργων παρουσιάζω έργα που εστιάζουν στο άδικο και παράλογο ενός πολέμου όπου ο πρόσφυγας ως ασυνόδευτο παιδί αγωνίζεται για την επιβίωση του μέσα από μια βίαιη ενηλικίωση. Αναζητώ μέσω μιας προσωπικής γλώσσας, να προβάλω τον βίαιο ξεριζωμό, την σύγκρουση, τον εκπατρισμό από τον γενέθλιο χώρο, την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και για το αύριο, έστω και εάν είναι αβέβαιο. Σχολιάζω είτε εννοιολογικά είτε μορφολογικά αυτό που όλοι βιώνουμε στην εποχή μας και που έχει επαναληφθεί ανά περιόδους στην ιστορία πάντα με δραματικές συνέπειες. Στα έργα μου διερευνώ την έννοια του παλίμψηστου σε σχέδια που δουλεύονται με επάλληλα στρώματα γραφής και προσθήκης υλικών , δίνοντας σημασία στην πλαστική διαμόρφωση της επιφάνειας και στην εννοιολογική διάσταση ενός έργου που δηλώνει την επιρροή του χρόνου . Ένθετα ακανόνιστα χαρτιά με κάποια από αυτά να έχουν ίχνη της δικής τους γραφής τμήματα από εφημερίδες κλωστές σπαράγματα από φωτογραφίες εισέρχονται στις συνθέσεις μέσα από αλλεπάλληλες επικολλήσεις που επιδέχονται συνεχή επεξεργασία, σκίζονται, επικαλύπτονται, επιζωγραφίζονται, μέχρι να αφομοιωθούν σε μια ενιαία επιφάνεια και να «χωνευτούν» στην πολύπλοκη οργάνωση του πίνακα. Πώς αντιστέκεται ο άνθρωπος σε όλα αυτά; Η απάντηση είναι προφανής: με την αλληλεγγύη, το πνεύμα, άρα την αφύπνιση, τις τέχνες και τα γράμματα. Με μια λέξη τον Πολιτισμό. Ο Πολιτισμός αποτελεί το μεγάλο όπλο μας, την καταφυγή και την ελπίδα μας. «Θα μας δοθεί το χάρισμα και η μοίρα να πάμε να πεθάνουμε μια νύχτα στο πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας; Γλυκά να κοιμηθούμε σαν παιδάκια γλυκά, Κι απάνωθε μας θε να φεύγουν, στον ουρανό, τ αστέρια και τα εγκόσμια. Θα μας χαϊδεύει ως όνειρο το κύμα. Και γαλανό σαν κύμα τ ‘όνειρό μας θα μας τραβάει σε χώρες που δεν είναι» Απόσπασμα από το ποίημα «Ύπνος» του Κώστα Καρυωτάκη, Νηπενθή 1921"

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη

Η Κρίστι Γρηγορίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στην Ύδρα. Σπούδασε εικαστικά στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών ( 2009-2014) από όπου αποφοίτησε με άριστα, με δασκάλους στην ζωγραφική τον Γιάννη Ψυχοπαίδη την Ερατώ Χατζησάββα και τον Μάριο Σπηλιόπουλο, και χαρακτική με την Μαίρη Σχοινά και την Ντίνα Κώτσιου. Παράλληλα ασχολείται και με άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως κεραμική και γλυπτική. Είναι μέλος της εικαστικής ομάδας Ex-ils. Η Κρίστι Γρηγορίου έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις: 1999 «Σκίτσα με κάρβουνο» Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, 2000 «Θαλασσογραφίες» Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, 2005 « Ύδρα» Λέσχη Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, 2007 «Τοπία» Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, 2009 « Γαλάζιοι Ορίζοντες» Λέσχη Αρχιπλοίαρχων Πειραιά, 2010 «Θάλασσες» ‘Όμιλος Ερετών Πειραιά, 2010 « Ορίζοντες» Αίθουσα τέχνης Μελίνα Μερκούρη Ύδρα, 2014 « ...εις μνήμη...προς αφήγηση...» Αίθουσα Νίκος Κεσσανλής 2016 « Ακτογραμμές» Αίθουσα Τέχνης Μελίνα Μερκούρη Ύδρα, 2017 « Εναλλακτική Ποίηση» Αίθουσα Τέχνης Μελίνα Μερκούρη Ύδρα, 2018 « Α- συνόδευτα» Αίθουσα Τέχνης Μελίνα Μερκούρη Ύδρα. Από το 1998 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις και δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

 

Πηγή: fonitisydras.com