Στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «Σινεάκ» στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκδήλωση μνήμης για την 25η Μαρτίου 1821.

Η εκδήλωση έγινε από την ΠΕΦΟ, που μέσω του προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Μπαρμπή, βράβευσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, υπεύθυνος για την εμπορική διεύθυνση, την εταιρική επικοινωνία και εταιρική κοινωνική ευθύνη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η τιμητική διάκριση είχε σκοπό να τονίσει την προσφορά του Ολυμπιακού στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες (και όχι μόνο), που ανά τακτά χρονικά διαστήματα δέχονται τις δωρεές της ομάδας, η οποία έχει σταθεί στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη και προπάντων στα παιδιά.

Η εκδήλωση άρχισε με απαγγελία ποιήματος από τη Μαέστρο-ηθοποιό, κ. Μαρία Τζανουκάκη και συνεχίστηκε με τη διάλεξη του κ. Κώστα Μπαρμπή με θέμα την 25η Μαρτίου 1821, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συμμετείχε με Βυζαντινούς Ύμνους η χορωδία της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου, κ. Μαρίας Τζανουκάκη.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο ο Κώστας Μπαρμπής ευχαρίστησε για την τεράστια προσφορά του στην κοινωνία μας.

«Βραβεύουμε τον κ. Μαρινάκη που στηρίζει τον Μητροπολίτη μας στο τεράστιο κοινωνικό έργο του ενώ έχει πραγματοποιήσει σωρεία έργων στο Δήμο Πειραιά και ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές του. Επιπλέον συμπαραστέκεται σε μεγάλο αριθμό ιδρυμάτων που έχουν ανάγκη από βοήθεια», ανάφερε κατά την βράβευση ο κ. Μπαρμπής.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. έδωσε στον κ. Καρδιασμένο και αντίτυπο του βιβλίου του (1821, το Έθνος βγαίνει από την κόλαση) με ιδιόχειρη αφιέρωση που έγραφε τα εξής: «Αφιερώνεται με άπειρη αγάπη και ειλικρινέστατη αφοσίωση στον ηγέτη του Θρυλικού Ολυμπιακού κ. Ευάγγελο Μαρινάκη και στην οικογένειά του».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου, αρκετοί Βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.