«Η Νεράϊδα του Φεγγαριού», ένας  Ιαπωνικός μύθος ζωντανεύει στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Το «Θέατρο της Μεσογείου παρουσιάζει το συγκεκριμένο έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου σε παραγωγή του Αλμπέρτο Εσκενάζη, μια παράσταση για παιδιά και ευαίσθητους …μεγάλους.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια νύχτα με πανσέληνο η όμορφη νεράιδα του φεγγαριού κοίταξε κάτω στη γη και είδε το φτωχό γέρο-Τακιτόρι να είναι απογοητευμένος από τη ζωή του. Τον λυπήθηκε και του έστειλε όνειρα τόσο γλυκά που ο γέρος ξαναβρήκε τη χαρά και την αισιοδοξία του. Αλλά ο μεγάλος Άρχοντας του Φεγγαριού θύμωσε με τη νεράιδα και την καταδίκασε να ξαναγεννηθεί σαν άνθρωπος.

Στην καινούργια της ζωή η μικρή Φεγγαρένια θα αντιμετωπίσει τις πίκρες και τις δυσκολίες των ανθρώπων , την πλεονεξία του πλούσιου εμπόρου , την ανοησία του πρίγκιπα αλλά και την αγάπη του γερο-Τακιτόρι και του γενναίου Σαμουράι Οκινόι.

Ο ατρόμητος Σαμουράι για χάρη της θα νικήσει τον ανθρωποφάγο της πράσινης κοιλάδας, το μάγο της αναβροχιάς και τον τρομερό δράκο Τέγκου και ύστερα από πολλές περιπέτειες θα φέρει στην αγαπημένη του Φεγγαρένια τα τρία δώρα που φέρνουν την πραγματική ευτυχία.

Ποια είναι αυτά;

Χμ... για να δούμε!!!

Πρωταγωνιστούν οι :Κώστας Λάσκος, Βασίλης Καμίτσης, Σαββίνα Πετρίδου, Γιάννης Απέργης, Θωμάς Κοτζαμάνης, Τάσος  Τσώνης. Στο ρόλο της Φεγγαρένιας η Σάρα Εσκενάζη

 Σκηνοθεσία: Γιάννης  Καλατζόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική σύνθεση: Γιούρι Στουπελ

Χορογραφίες: Γιάννης Καλατζόπουλος– Γιώργος Ποπορης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σαββίνα Πετρίδου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Κύπρου και Προύσσης

Ώρα έναρξης:21.00

Τιμή εισιτηρίου

Γενική είσοδος:  10€   

Προπώληση: 8€   Δημαρχείο Νίκαιας ( Π. Τσαλδάρη 10 ,4ος όροφος)
τηλ.: 213 2075 289 | Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 - 14:00