Το προπονητικό κέντρο του Ρέντη άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί τους αθλητικογράφους που ακολουθούν το ρεπορτάζ των ερυθρολεύκων.  

 Οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Γ. Καραϊκσκάκης και στη συνέχεια μετέβησαν με το καινούργιο πούλμαν της ομάδας στις νέες υπερσύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.  Εκεί, ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους της ομάδας για όλες τις εργασίες που γίνονται κάθε χρόνο, τη συντήρηση που απαιτείται, τα τεράστια ποσά που έχουν δαπανηθεί για τις επεκτάσεις που έχουν γίνει, αλλά κυρίως για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου που αποτελεί έναν πρότυπο αθλητικό «ζωντανό» οργανισμό.

 Το προπονητικό κέντρο των ερυθρολεύκων συνεχώς εκσυγχρονίζεται, βελτιώνεται, αναβαθμίζεται και μέσα σε αυτό βρίσκουν στέγη όλα τα τμήματα των Πειραιωτών.

 Οι εργασίες σε κάθε επίπεδο των υποδομών δεν σταματούν με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να έχουν δημιουργήσει μία ολόκληρη πολιτεία. με 130 ανθρώπους να δουλεύουν καθημερινά για την ανάπτυξη του συλλόγου.

Από το 2010 που ανέλαβε τη διοίκηση των ερυθρολεύκων ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν δαπανηθεί πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα που εντάσσει τον Ολυμπιακό σε μια κλειστή ομάδα ευρωπαϊκών συλλόγων που δίνουν έμφαση στις υποδομές και τη σωστή οργάνωση της ομάδας.

 Αυτή την στιγμή στην έκταση των περίπου 100 στρεμμάτων υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα, αλλά τέσσερα με συνθετικό, ένα γήπεδο beach soccer με ειδική άμμο που έχει μεταφερθεί από το εξωτερικό, δύο γήπεδα foot volley.  Ενώ στα πέριξ των γηπέδων υπάρχουν και κερκίδες με τη μεγαλύτερη να ξεπερνάει τις 2.000 θέσεις.

Παράλληλα στο Ρέντη φιλοξενούνται 11 τμήματα από τις ακαδημίες της ομάδας , στα οποία εκπαιδεύονται 265 ποδοσφαιριστές από 8 ως 19 ετών, ενώ 50 από αυτούς μένουν στους ξενώνες που βρίσκονται στις προπονητικές εγκαταστάσεις.

Οι υπερσύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης δικό τους ιατρείο, φυσιοθεραπευτηρίο, εργομετρικό κέντρο, γυμναστηρίο, πισίνα, σάουνα, χαμάμ, υδρομασάζ, αμφιθέατρο, χώρους στάθμευσης, χώρους αναψυχής, κυλικεία και ότι πρέπει να διαθέτει ένας σύλλογος οποίος έχει τις προοπτικές και τους στόχους του Ολυμπιακού Πειραιώς