Μέσα σε ευχάριστο και πατριωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, η Γενική Συνέλευση των μελών του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά, η οποία ενέκρινε τα πεπραγμένα και τους απολογισμούς του Δ.Σ. για το έτος που πέρασε και συνδυάστηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Άννα Βάρκα - Μαυροειδάκου καλωσόρισε με θέρμη όλα τα μέλη, εξέθεσε αναλυτικά τη σημερινή κατάσταση του Υ.Σ.Π., ενημέρωσε ότι τα μέλη μπορούν να προσφέρουν όποιο ποσό επιθυμούν στον Σύνδεσμο χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη συνδρομή, ενώ τονίστηκε ότι ο Σύνδεσμος αριθμεί τα 500 μέλη πλην όμως τα ταμειακώς εντάξει μέλη ανέρχονται στα 100.

Η κα Βάρκα ανέφερε ότι ο Υ.Σ.Π. παραμένει πιστός στους σκοπούς του καταστατικού του και εκφράζει πάντα την αγάπη του για το νησί μας και διατύπωσε την επιθυμία της αυτό το καλοκαίρι να πραγματοποιηθεί μια συντροφική βραδιά με φαγητό στην Ύδρα. 

Κατά τη Γενική Συνέλευση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους τρεις αξιωματικούς που έπεσαν στο Αιγαίο εν ώρα καθήκοντος. Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε, η Κοπή της Βασιλόπιτας που ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Βάρκας συμβοηθούμενος από τον π. Νεκτάριο Δαρδανό. 

Το φλουρί της πίτας έτυχε στον πρώην βουλευτή, Παναγιώτη Μελά, και ήταν ένα καραβάκι-γούρι που προσέφερε η Τάνια Βέτιμη, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη.

Να σημειωθεί ότι η Τόνια Μπαξεβάνη είναι αυτή που κατέλαβε στο Δ.Σ. τη θέση του αείμνηστου ταμία του Υ.Σ.Π, Γιάννη Σπαλιέρη. Τον λόγο έλαβε επίσης ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, μεταφέροντας ένα κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας που διακατέχει όπως είπε, τη δική του γενιά. Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη δημοπράτηση του δρόμου Καμίνι- Βλυχός που στα τέλη του μήνα όπως υπολογίζεται θα ξεκινήσει η υλοποίησή του, αναφέρθηκε στη δημοπράτηση του Μίρα Μάρε και τα ετήσια έσοδα για τον Δήμο, ύψους 90.000 ευρώ, και τη δημιουργία δεκάδων θέσεων για τους νέους του νησιού.

Ο Δήμαρχος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας παρά τις δυσκολίες και τόνισε ότι οι νέοι πρέπει να δώσουν τη μάχη. Έκανε κάλεσμα σε όλους για το αποκριάτικο γλέντι και επεσήμανε τη διάθεση ο Δήμος να έχει πάντα μια καλή συνεργασία με τον Υδραϊκό Σύνδεσμο, κάτι στο οποίο υπερθεμάτισε και η πρόεδρος του Υ.Σ.Π. .