Εκδήλωση για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά διοργανώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου από τις 10 το πρωί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου “Μάνος Λοΐζος” του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη από την Περιφέρεια Αττικής.                                                            

Με στόχο την ανάδειξη της καθημερινής προσπάθειας των γονιών προκειμένου για την ομαλή κοινωνική ένταξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, την εκπαίδευσή τους, καθώς και της ανάδειξης του έργου των εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων, τα 500 παιδιά από τα 14 ειδικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά διασκέδασαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους στην προγραμματισμένη εκδήλωση “μικρό ταξίδι αγάπης και χαράς”.

Στην εκδήλωση, με αφορμή την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, πήραν μέρος παιδαγωγοί, εθελοντές, εμψυχωτές, κλόουν, φιγούρες μασκότ και ξυλοπόδαροι, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε ο ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής. Τα παιδιά εκτός από τη συμμετοχή τους στα μουσικοκινητικά προγράμματα, έλαβαν αναμνηστικά δώρα κι απόλαυσαν κεράσματα και παγωτά από “παραδοσιακούς παγωτατζήδες”.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κος Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε:

“Σήμερα ήταν ημέρα γιορτής για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Περισσότερα από χίλια άτομα παρευρέθηκαν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” για να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί. Ο Δήμος μας με αδιάλειπτη παρουσία σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι αρωγός σε κάθε δράση των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και συμμετέχει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην πραγματοποίησή τους.”