Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι ένα από τα σταθερά αιτήματα της δημοτικής αρχής, των κρατουμένων και της κοινωνίας, που αφορούν στη βελτίωση συνθηκών ζωής των κρατουμένων, γίνεται πραγματικότητα.

Αναλυτικά, όλη η δήλωση:

«Η κατάθεση προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας των προεδρικών διαταγμάτων για την ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, του Νοσοκομείου Κρατούμενων και το Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή αποτελούν αδιαμφισβήτητα θετική εξέλιξη, που εκφράζει την αντίληψη μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, την προστασία της ανθρώπινης υγείας και αξιοπρέπειας. Ικανοποιούν δε, ένα παλαιό και σταθερό αίτημα της δημοτικής αρχής του Κορυδαλλού, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας για βελτίωση των συνθηκών κράτησης, προστασίας της υγείας και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων.

Η πλήρης και οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από την πόλη μας, αποτελεί πάγιο αίτημα του Κορυδαλλιώτικου λαού. Όμως, όπως τονίζουμε εδώ και χρόνια σε όλους τους τόνους, αποσυνδέουμε τα κτίρια από τους ανθρώπους.  Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι, τα δύο ιδρύματα έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών» και δεν έχουν καμιά σχέση με στοιχειώδεις αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας.

Η προστασία και των δικαιωμάτων της ζωής των κρατουμένων, η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και περίθαλψης τους, είναι από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, εξίσου κρίσιμα ζητήματα. Κι αυτό το αποδεικνύουμε διαρκώς, τόσο με το πάγιο αίτημα μας σε όλες τις Κυβερνήσεις για ένταξη στο ΕΣΥ του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου, όσο και με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, τις δράσεις και τα προγράμματα, που υλοποιούμε για κρατούμενους και ασθενείς, μακριά τις περισσότερες φορές από τα φώτα της δημοσιότητας».