Η αποτυχημένη μεταφορά του επιτυχημένου hyperlight πορνογραφήματος "Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι" δεν έγινε λόγος για να μην συνεχιστεί η περιοδεία στον κόσμο του φετιχιστικού σεξ. To sequel της υποψήφιας για πολλά Χρυσά Βατόμουρα ερωτικής φαντασίωσης ξεκινάει γυρίσματα την άνοιξη, η Universal επενδύει πολλά στο franchise της E.L James και δείχνει τις προθέσεις, της φέρνοντας ένα ιδανικό σεξ σύμβολο του παρελθόντος στην επικαιρότητα των φαντασιώσεων των ημερών μας. Η Kim Basinger θα υποδυθεί την ερωμένη του Κρίστιαν Γκρέι, τη γυναίκα που τον μύησε στο σεξ, όπου η υποταγή και ο πόνος είναι προϋποθέσεις.

O χαρακτήρας της γυναίκας - που η 62χρονη σήμερα Kim καλείται να υποδυθεί - δεν θα θυμίζει καθόλου το χαρακτήρα της στο "9 1/2 εβδομάδες" και στο "My Stepmother Is an Alien". Τότε η Basinger έκανε αισθησιακό στριπτίζ υπό τους ήχουν του τραγουδιού "You Had Leave your Hat On" του Joe Cocker, αποπλανώντας τον Μίκι Ρουρκ, ενώ εκείνος την τάιζε φρούτα από το ψυγείο.

 

Ως Έλενα Λίνκολν στο "Fifty Shades Darker" η Μπέισινγκερ είναι συνάδελφος, αλλά και η πρώην σεξουαλική σύντροφος του Κρίστιαν Γκρέι και κανείς δεν ξέρει τι ερωτισμό θα κουβαλήσει ανάμεσα στους Ντακότα Τζόνσον και Τζέιμι Ντόρναν. Μήπως η ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Τζέιμς Φόλεϊ - έχει βρεθεί στη σκηνοθετική καρέκλα του "House of Cards" - να είναι ένα "9 1/2 Εβδομάδες" για το Φεβρουάριο 2017 (υποθετικά αυτή θα είναι και η ημερομηνία προβολής); Δύσκολο αλλά ο χρόνος θα δείξει.

Η Μπέισινγκερ ίσως αποδειχθεί άσσος στην τράπουλα της Τζέιμς, του Φόλει, του Γκρέι και όλων όσοι θέλουν να πουλήσουν τον ερωτισμό σε όποιο αμπαλάζ πουλάει.