Το δεύτερο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για τον Κορυδαλλό, σηματοδοτεί η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κορυδαλλού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου και των δυο γηπέδων αντισφαίρισης (τένις) στην περιοχή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά έργα, που θα συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όσο και στην αθλητική της ανάπτυξη της πόλης.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Καλούδης. Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στο σώμα υποστήριξε την ανάγκη ο Κορυδαλλός να αποκτήσει Κολυμβητήριο, αφού εκατοντάδες παιδιά και αθλούμενοι όλων των ηλικιών αναγκάζονται να διεκδικούν ώρες προπόνησης σε εγκαταστάσεις γειτονικών Δήμων.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι νέες εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με τη δημιουργία πάρκου πρασίνου και αναψυχής στην έκταση των 10 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν μετά την κατεδάφιση των δυο πτερύγων των γυναικείων φυλακών και των σχολικών μονάδων στην περιοχή των 88 στρεμμάτων, θα αποτελέσουν έναν ολοκληρωμένο πολυχώρο παιδείας, άθλησης και αναψυχής για τη νεολαία. 

Επίσης, ευχαρίστησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την στήριξη των αναγκών των κατοίκων του Κορυδαλλού και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη για την εξαιρετική συνεργασία και την ταχύτατη δρομολόγηση του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ενώ θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα του Δήμου, που έρχεται να καλύψει μια πραγματική ανάγκη των κατοίκων και της νεολαίας, αφού ο Κορυδαλλός είναι ο μόνος από τους Δήμους της περιοχής που δεν διαθέτει Κολυμβητήριο. Εκτιμάται ότι το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2108.