Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν αποτελούσε σκαλοπάτι για όλους τους ποδοσφαιριστές, ώστε να μπορέσουν να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής τους ομάδας. Αυτό, μάλιστα, δίνει έξτρα κίνητρο σε πολλούς παίκτες να έρθουν στο λιμάνι και να αγωνιστούν σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Η δυναμική των «ερυθρόλευκων» δίνει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές τους να δείξουν την αξία και το ταλέντο τους, κερδίζοντας έτσι μία θέση στις Εθνικές ομάδες των χωρών τους. Ο Θρύλος αποτελεί τον βασικό τροφοδότη της «γαλανόλευκης» σε όλες τις ηλικίες, αλλά και άλλων Εθνικών, κάτι το οποίο μόνο τιμητικό είναι για τους Πειραιώτες.

Το προσεχές διάστημα υπάρχει διακοπή σε όλα τα πρωταθλήματα, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και ο Ολυμπιακός διαθέτει αυτή τη στιγμή μία ενδεκάδα διεθνείς.

Αυτό από την μία δυσχεραίνει το έργο του Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος ήθελε να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ώστε να δουλέψει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιάσουν βελτιωμένη εικόνα ενόψει της συνέχειας. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο μόνο τιμητικό είναι για έναν σύλλογο να διαθέτει 11 διεθνείς.

Μάλιστα, οι έντεκα παίκτες που έχουν κληθεί θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι, αφού στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο υπάρχουν παίκτες που αποδεδειγμένα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, όμως στην Εθνική Ελλάδος ο Μίκαελ Σκίμπε κάλεσε τους Κώστα Φορτούνη και Παναγιώτη Ταχτσίδη, στην Εθνική Βελγίου επέστρεψε μέσω του Ολυμπιακού ο Κέβιν Μιραλάς, ενώ στην Εθνική Κολομβίας βρίσκεται ο Φελίπε Πάρντο. Ο Αλεξί Ρομαό, επίσης είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Τογκό.

Βασικά γρανάζια της μηχανής του Ιράν αποτελούν τόσο ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, όσο και ο Εχσάν Χατζισαφί και έτσι δεν γινόταν να μην βρίσκονται και εκείνοι στις επιλογές του τεχνικού της χώρας τους. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί βρίσκεται επίσης στην προεπιλογή της Εθνικής Νορβηγίας, ενώ τέλος οι Θανάσης Ανδρούτσος, Νίκος Βέργος και Δημήτρης Νικολάου κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων.