Έκθεση Μικροναυπηγικής «Η απαράμιλλη δεινότητα των Ελλήνων ναυτικών στα ζοφερά χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας  1453 – 1821»του Ευάγγελου Γρυπιώτη, μικροναυπηγού-συγγραφέα διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη και οι Σχολικές Επιτροπές Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης στο εμπορικό κέντρο Village shopping &more(Θηβών 228 & Παρνασσού). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα.

 Ο Νικαιώτης κ. Ευάγγελος Γρυπιώτης εδώ και 25 χρόνια μελετά και αποτυπώνει με την τέχνη της μικροναυπηγικής, πλοία που αποτυπώνουν την ιστορία της ναυσιπλοΐας και της ναυπηγικής εξέλιξης, με απόλυτο σεβασμό και τεκμηρίωση στον πολιτισμό της κάθε περιόδου. Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ελληνικής ναυτοσύνης, του ναυτεμπορίου και των αγώνων στη θάλασσα την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μέσα από τα μικροναυπηγημένα ομοιώματα ιστορικών πλοίων της περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη  έκθεση ανήκει στις ευρύτερες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις του καλλιτέχνη όπου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, σε πρωινές και προγραμματισμένες επισκέψεις, οι μαθητές των σχολικών μονάδων της Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, των όμορων Δήμων και της ευρύτερης περιφέρειας. Οι μαθητές με αφηγητή τον κ. Ευάγγελο Γρυπιώτη, μέσα από ένα μοναδικά πρωτότυπο, παιδαγωγικού, πολιτιστικού και βιωματικού χαρακτήρα δρώμενο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πλοία «θρύλους» των Ελληνικών θαλασσών, να γνωρίσουν τη δομή τους και τον τρόπο ναυπήγησης τους.

Village shopping and more(Θηβών 228 & Παρνασσού)

Διάρκεια: 26/2/2018- 2/6/2018

Ώρες λειτουργίας για το κοινό: Κάθε Τετάρτη 18.00-20.00

Τηλ. Επικοινωνίας για σχολεία: Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη 213 2075334, 335