Για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας προχώρησε σε συνεργασία με Διαιτολόγο –Διατροφολόγο προσφέροντας στους δημότες που συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου, συμβουλευτική διατροφική στήριξη με σκοπό την πρόληψη παθήσεων, τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η υπηρεσία αυτή θα  παρέχεται στους δημότες ΔΩΡΕΑΝ δια του τμήματος Αθλητικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Αθλητισμού.

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος θα επισκεφθεί όλους τους αθλητικούς χώρους που υλοποιούνται αθλητικά προγράμματα προκειμένου να ενημερωθούν οι αθλούμενοι.

Τα ατομικά ραντεβού με την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο θα ξεκινήσουν από τα μέσα Μαρτίου 2018. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για τις ημέρες, τις ώρες και τον χώρο παροχής υπηρεσιών.

Το peiraiasnews.gr επικοινώνησε με τον Ιωάννη Μπακατσέλο αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας ο οποίος σκέφτηκε και υλοποίησε τη συγκεκριμένη δράση και δήλωσε πως «βλέποντας την ραγδαία αύξηση συμμετοχής των  δημοτών μας στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου μας και αξιολογώντας τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας μας, διαπιστώσαμε την  ανάγκη να τους δώσουμε τον τρόπο να αποκτήσουν τα μέγιστα οφέλη για το σώμα και την υγεία τους συνδυάζοντας την άσκηση με την διατροφή» και συνέχισε επισημαίνοντας πως «βασιζόμενοι πάνω σε αυτή την αρχή αποφασίσαμε να εντάξουμε σε συμβουλευτικό πλαίσιο, οδηγίες προς τους αθλούμενους μας, έτσι ώστε να αποκτήσουν ή να συμπληρώσουν γνώσεις για τις διατροφικές συνήθειες τους και να έχουν ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα για την ευεξία του σώματός τους» κατέληξε.