Πρόσφατα, την «Αρχή των Αθηνών», υπέγραψαν τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Ευρωλίγκα. Την είχε υπογράψει και η Μπαρτσελόνα πρωτύτερα, με την πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη να βρίσκει ολοένα και περισσότερους συμμάχους, ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Πρόκειται για μια «Αρχή», που με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, δεν θα υπάρχουν σύνορα στον αθλητισμό και δη, ρατσιστικά.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο οποίος γνωρίζει πολλά από αθλητισμό, είναι ο υπέρμαχος της «Αρχής των Αθηνών» και με την πρωτοβουλία του, έχει βρει κι αυτός ομάδες οι οποίες συγκλίνουν και στηρίζουν την «Αρχή των Αθηνών». Η διεθνούς φήμης ιστοσελίδα insideworldfootball.com, έχει κάνει κι αυτή τη δική της αναφορά στο θέμα μετά τη «Marca», δείγμα της έκτασης που έχει πάρει αυτό το θέμα.

Δεν είναι μικρό πράγμα, καθώς όλος ο κόσμος και όλες οι ομάδες, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ανοικτά τα σύνορα του αθλητισμού, προκειμένου όλοι οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται, κλείνοντας παράλληλα και απομονώνοντας τη μάστιγα του ρατσισμού. Μια μεγάλη κίνηση από τον ηγέτη του Θρύλου, Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει βρει ανταπόκριση στους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου.