Η πρόκριση στα ημιτελικά είχε κριθεί ουσιαστικά από την προηγούμενη εβδομάδα, με τη νίκη 5-0 του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το ζητούμενο στον σημερινό επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου, που διεξήχθη στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", ήταν η καλή απόδοση και - σε ένα μέτριο ματς - με πολλά νεύρα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο 20′ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο, με τον Ντα Κόστα, στο 52′. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας παραμένουν αήττητοι εντός συνόρων (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο), ενώ αυτή ήταν η τρίτη φορά που δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάποιο ματς στην Ελλάδα, φέτος.

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα με αναπληρωματικούς, καθώς απουσίαζαν από την αποστολή οι 11 βασικοί του κυριακάτικου παιχνιδιού με τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο για το αρχικό σχήμα και απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. .

Το θετικό για τους ερυθρόλευκους ήταν η επιστροφή του Μπουχαλάκη στη δράση, μετά από πέντε μήνες. Έδειξε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, καθώς αγωνίστηκε για 90 λεπτά (αντικαταστάθηκε στο τέλος).

Το παιχνίδι ήταν ιδιαιτέρως σκληρό από την αρχή, έγιναν πολλά φάουλ και υπήρχαν αρκετά νεύρα. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και πραγματοποίησε περισσότερες τελικές προσπάθειες. Αντιθέτως, ο Αστέρας κατάφερε να προηγηθεί 1-0 στη μοναδική τελική του προσπάθεια στο πρώτο 45λεπτο. Στο 20′, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάσα από αριστερά, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Καπίνο από κοντά.

Οι Πειραιώτες απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ, όπως των Κολοβού (7′) και Κασάμι (30′), που εξουδετέρωσε ο Θεοδωρόπουλος, αλλά και εκείνο του Μπουχαλάκη, που πέρασε άουτ.

Το γκολ της ισοφάρισης για το σύνολο του Μάρκο Σίλβα ήρθε στο 52′. Ο Φουστέρ κέρδισε φάουλ και το εκτέλεσε ο ίδιος, με τον Ντα Κόστα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά (1-1).

Μετά την ισοφάριση των Πειραιωτών το ματς ουσιαστικά "έσβησε". Οι γηπεδούχοι, πάντως, είχαν δυο καλές στιγμές. Στο 62′ ο Καπίνο νίκησε τον Γιάννου σε πλασέ του τελευταίου σε τετ α τετ, ενώ στο 70 - μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάσα - ο Τριανταφυλλόπουλος έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Έξι λεπτά αργότερα (76′), ο Νίκος Ιωαννίδης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Αρκάδων κόντρα στην πρώην ομάδα του, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Γιάννου. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς στο 86′ ο Ντουντού αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Αγιόκο, Τριανταφυλλόπουλος, Μούκαμ, Δημούτσος (53′ Χαμντανί), Ντουντού, Ιγκλέσιας, Μάσα (72′ Ιγκορ), Τσοκάνης, Γιάννου (76′ Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Τσιμίκας (46′ Σάλιακας), Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Μπουχαλάκης (90′ Λάτσι), Κασάμι, Σεμπά, Κολοβός, Φουστέρ (90′ Μανθάτης), Πουλίδο.