Eδώ και αρκετές μέρες υπάρχει έλλειψη αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό διθέσιο Ιατρείο, το οποίο εξυπηρετούσε ασθενείς με εξετάσεις και συνταγογραφήσεις.

Πρόσφατα μετατέθηκαν οι δύο αγροτικοί Ιατροί, με αποτέλεσμα στο Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο να παραμένει μόνο η μία νοσοκόμα.Ήδη απ’ ότι γνωρίζουμε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και έχουν γίνει αρκετές ενέργειες σ’ αυτή την κατεύθυνση από τον Διευθυντή του Κουλούρειου Νοσοκομείου Χειρουργό, Παναγιώτη Μανίκη.

Ο οποίος μολονότι υπάρχει ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη από το Νοσοκομείο μας, μεριμνά με δική του πρωτοβουλία και για το Περιφερειακό Ιατρείο προκειμένου να καλυφθούν οι εκεί θέσεις.

Ενέργειες επίσης έχουν γίνει και από τον Δήμο Ύδρας.

Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει διάχυτη ανησυχία από την πλευρά των ασθενών και το ερώτημα είναι πότε ακριβώς θα καλυφθούν οι θέσεις από ιατρούς. Με δεδομένη φυσικά και την αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τους προσεχείς μήνες, αλλά και τη συνήθη τακτική συνοδείας από Ιατρό κατά τις διακομιδές ασθενών στον Πειραιά.

Ευχόμαστε και πιστεύουμε να τακτοποιηθεί το ζήτημα με την ενεργοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας υγείας και την όσο το δυνατόν άμεση κάλυψη των θέσεων στο Αγροτικό Ιατρείο της Ύδρας.

 

Πηγή:fonitisydras.com