Αναλαμβάνοντας στα μέσα της σεζόν μία ομάδα, η οποία παίζει με την πίεση του αποτελέσματος και της κατάκτησης τίτλων δεν είναι καθόλου απλή ιστορία να μπορέσεις να αλλάξεις τον τρόπο παιχνιδιού. Ο Όσκαρ Γκαρθία από τη πρώτη ημέρα στο Ρέντη ξεκαθάρισε ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά όχι να τα αλλάξει όλα.

Είναι άδικο και για τον προπονητή να δημιουργηθούν προσδοκίες, όσο κι αν ήταν ευχάριστη η στιγμή μετά το ματς με την Ξάνθη με τον κόσμο να τραγουδάει το όνομα του. Ήταν ευχαριστημένοι οι οπαδοί απ’ όσα είδαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» και το εξέφρασαν φωνάζοντας το όνομα του Γκαρθία μετά το τέλος του ματς. Δεν θυμάμαι άλλον προπονητή του Ολυμπιακού να έχει ακούσει το όνομα του μόλις στο τρίτο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας.

Εκείνο που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο κάθε φίλος των «ερυθρόλευκων» είναι πως σίγουρα δεν πρόκειται για μάγο. Δεν βγάζει άσους από το μανίκι του. Κάνει απλά τη δουλειά του και τον βοήθησε φυσικά και η Ξάνθη προκειμένου να δούμε ωραία πράγματα. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός πολύ νωρίς εμφάνισε στο γήπεδο κάποια από τα «θέλω» του Όσκαρ Γκαρθία. Για να μην τρελαθούμε, όμως, θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά η ομάδα.

Δουλεύει πολύ σε μικρό χώρο και οι προπονήσεις στο Ρέντη είναι αυτής της φιλοσοφίας. Ζητάει από τους παίκτες του να αλλάζουν γρήγορα την μπάλα με ακρίβεια σε λίγα τετραγωνικά. Θέλει κίνηση στον χώρο και ποδοσφαιριστές που θα μπαίνουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα… πνίγουν τον αντίπαλο. Έχει αλλάξει το… τσιπάκι στην ομάδα. Οι παίκτες έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους και ξέρουν πως όποιον κι αν βάλουν στο γήπεδο τους θα τον αναγκάσουν να περάσει άσχημα.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στο ματς με τη Ξάνθη που επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω και τις οποίες έχουμε απομονώσει γι’ αυτό το λόγο. Στην εξαιρετική ευκαιρία του Ανσαριφάρντ στο 39’ οι «ερυθρόλευκοι» αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα σε πολύ μικρό χώρο. Ρομαό, Φορτούνης, Φιγκέιρας αλλάζουν γρήγορες πάσες σε λίγα τετραγωνικά, ο Πάρντο βρίσκει χώρο, κάνει τη σέντρα για τον Καρίμ και ο Ζίβκοβιτς του στερεί ένα σίγουρο γκολ.


Στο 42’ δημιουργείται η τεράστια ευκαιρία του Κέβιν Μιραλάς που βγήκε απέναντι από τον Σέρβο πορτιέρο, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι ακριβώς κάνει ο Βέλγος και οι συμπαίκτες του. Έχει γυρίσει στο κέντρο, πασάρει στον Ρομαό, αυτός στον Φορτούνη, εκείνος στον Ταχτσίδη και την ίδια ώρα ο Κέβιν κάνει κίνηση στον χώρο για να δεχτεί τη μαγική μπαλιά του Έλληνα χαφ.


ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ

Ως προπονητής της ισπανικής σχολής ο Όσκαρ Γκαρθία θέλει πίεση ψηλά. Είναι το πρώτο που ζήτησε από την ομάδα του και είναι ίσως το πρώτο που είδαμε έστω κι αν καθόταν δύο μέρες στον πάγκο του Ολυμπιακού. Και στα τρία παιχνίδια του ο Θρύλος έχει βγάλει γκολ πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα ψηλά. Αυτό μάλιστα το έχουν κάνει τρεις διαφορετικοί παίκτες και ως πρόσωπα και ως θέσεις.

Στο ματς με τον Πλατανιά είναι ο εξτρέμ Μάριος Βρουσάι που πιέζει κερδίσει την μπάλα και τροφοδοτεί τον Τζούρτζεβιτς για το γκολ.


Στο ματς με τη Λαμία βγαίνει ψηλά ο Ζιλέ, ενώ Μιραλάς και Καρίμ τους έχουν αναγκάσει να καθυστερήσουν. Ο Ζιλέ ανέβηκε, πίεσε, έκλεψε και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιρανό.


Στην αναμέτρηση με την Ξάνθη ήταν ο Φορτούνης εκείνος που έκλεψε τη μπάλα πιέζοντας ψηλά και σκοράροντας μάλιστα για το 3-0 του Ολυμπιακού.

 

Πηγή:gavros.gr