Η είσοδος της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου  στην Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει όπως είναι φυσικό και ανακατατάξεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, κι αυτό γιατί προστέθηκε από τώρα ένας ακόμα διεκδικητής στον αγώνα για τη μία ή τις δύο βουλευτικές έδρες που αναμένεται βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ειδικότερα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης εξέλεξε στη Β Πειραιά τρεις βουλευτές τον Δημήτρη Βίτσα, τη Νίνα Κασιμάτη και την Εύη Καρακώστα. Σήμερα, δυόμιση χρόνια αργότερα εκπροσωπείται από τέσσερις βουλευτές, καθώς σε αυτόν τον σχηματισμό προσχώρησε και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονομού. Αν σε αυτούς τους τέσσερις προσθέσουμε και τον πρώην Τρύφων Αλεξιάδης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων Τρύφωνα Αλεξιάδη ο όποιος προέρχεται από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γέννημα θρέμμα της περιοχής και όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο θα είναι υποψήφιος αλλά θα διεκδικήσει με αξιώσεις την έδρα, τότε έχουμε πέντε υποψήφιους και όλοι τους είναι αυτό που λέμε «πρώτης γραμμής».

 Αυτοί οι πέντε υποψήφιοι, αν μείνουν όλοι τους εκεί μέχρι το τέλος, αυτή τη φορά δεν θα παλέψουν για τις τρεις έδρες, αλλά για λιγότερες, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα συνηγορούν πως πρώτο κόμμα αναμένεται να είναι η Νέα Δημοκρατία κάτι που της προσθέτει αυτόματα το μπόνους των 50 εδρών και καθιστούν το ΣΥΡΙΖΑ διεκδικητή πιθανότατα για μία ή δύο έδρες από τις οχτώ που βγάζει η Β΄ Πειραιά. Αυτό είναι κάτι που κάνει τον προεκλογικό αγώνα του καθενός ακόμα πιο δύσκολο και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους ακόμα μεγαλύτερο.