Έχουμε να καυχιόμαστε πως είμαστε μία χώρα που μετέδωσε σε όλο τον κόσμο τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία. Μία χώρα στην οποία έχουν δοθεί μεγάλες μάχες, έχει χυθεί αίμα για την Δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση των πολιτών της. Τελικά μετά από τόσους αγώνες τι πραγματικά έχουμε πετύχει; Τι ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες;

Αυτό που καταλαβαίνουμε και το οποίο επιβάλλει η τωρινή η Κυβέρνηση είναι πως υπάρχει επιλεκτική Δημοκρατία και επιλεκτική ελευθερία της έκφρασης. Επομένως αναφερόμαστε σε ένα άλλο καθεστώς, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τους αγώνες των προγόνων μας για τους οποίους είμαστε όλοι περήφανοι, αλλά δεν υπερασπιζόμαστε σε καμία περίπτωση όλα όσα πέτυχαν στο παρελθόν.

Γιατί κάνουμε όλη αυτή τη κουβέντα; Οδηγούμαστε στη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω των Χριστουγέννων και μένει μία περίεργη γεύση σε όλους. Μία γεύση που απασχολεί κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Ο Ολυμπιακός στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά δεν είχε στο πλευρό του τον κόσμο. Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης με μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο και μας παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα απαγόρευσε τη μετακίνηση οργανωμένη ή μη. Θυμίζουμε ότι μερικές ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ είχε τον κόσμο του στα Περιβόλια!

Την Πέμπτη η ΑΕΚ αντιμετώπισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό και στο γήπεδο υπήρχαν κανονικά οπαδοί των "κιτρινόμαυρων". Θυμίζουμε ότι στις 9 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ίδιο γήπεδο και ο Υφυπουργός με παρόμοια απόφαση απαγόρευσε τη μετακίνηση των οπαδών του Θρύλου.

Στεκόμαστε σε αυτά τα δύο παιχνίδια, διότι είναι πρόσφατα και αναδεικνύουν την επιλεκτική απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ για παράδειγμα με την ανοχή της Κυβέρνησης ταξιδεύουν παντού και πάντα ανεξάρτητα από το αν κάνουν επεισόδια με μετανάστες ή όχι. Είναι λογικό στον οπαδό του Ολυμπιακού που είναι φορολογούμενος Έλληνας πολίτης να έχει δημιουργηθεί το αίσθημα της αδικίας και να αισθάνεται πως αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την Κυβέρνηση.

Αλήθεια θα απαντήσει κανείς γιατί απαγορεύουν τις μετακινήσεις των οπαδών του Ολυμπιακού; Ο κ. Βασιλειάδης δεν είναι αυτός που διατυμπάνιζε πέρσι ότι θέλει να ξεκινήσουν ξανά οι μετακινήσεις των οπαδών στο ελληνικό πρωτάθλημα; Πως θα γίνει αυτό με τους Ολυμπιακούς καθηλωμένους στις τηλεοράσεις τους; Με τους Ολυμπιακούς να μην μπορούν να πάνε ούτε στη Νέα Σμύρνη όταν εκεί δίνουν το παρών οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη;

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν επισημαίνουμε όλα τα παραπάνω για να μην ταξιδεύει κανείς. Είμαστε όλοι υπέρ των μετακινήσεων οπαδών, αλλά ΟΛΩΝ των οπαδών όχι συγκεκριμένων.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ στο ματς της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Χανιά