Εν όψει των επικείμενων εκλογών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κοινή επιστολή απέστειλαν στην Εκλογική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πόρου, Σπετσών και Γαλατά, με την οποία ζητούν την τοποθέτηση κάλπης στην περιοχή του Γαλατά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μέλη του Πόρου και της ευρύτερης Τροιζηνίας, αλλά και τα μέλη από την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Οι Σύλλογοι αναφέρουν πως λόγω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, τα μέλη που ευρίσκονται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Τροιζηνία, έχουν σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες να προσέλθουν στον Πειραιά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα παρά το γεγονός ότι τηρούν στο ακέραιο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο Επιμελητήριο.
 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων Πόρου, Σπετσών και Γαλατά:

Αξιότιμοι Κύριοι,

 

Με αφορμή τις προσεχείς εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, έχουμε πληροφορηθεί πως για μια ακόμα φορά δεν θα υπάρχει δυνατότητα στα μέλη του ΕΕΠ που βρίσκονται στον Αργοσαρωνικό να ψηφίσουν στην έδρα τους, παρά μόνο στον Πειραιά και την Ελευσίνα.

Σε αντίθεση με τα μέλη του ΕΕΠ που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ηπειρωτικής Αττικής (Πειραιάς, Νίκαια, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Ελευσίνα, Μέγαρα, ακόμα και Λαύριο), τα οποία έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση, τα μέλη που ευρίσκονται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Τροιζηνία, έχουν σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες να προσέλθουν στον Πειραιά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα παρά το γεγονός ότι τηρούν στο ακέραιο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο Επιμελητήριο. Τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού (πλην Αίγινας) για τη τρέχουσα χειμερινή περίοδο έχουν περιοριστεί σε μόνο 2 ημερησίως, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει διακοπή της συγκοινωνίας για ημέρες λόγω καιρικών φαινομένων ή βλαβών που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές.

Εκτός αυτού, ακόμα και αν υπάρχουν τα μόλις 2 δρομολόγια, ακόμα και αν ο καιρός επιτρέπει την θαλάσσια συγκοινωνία, το κόστος μετακίνησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και τα δρομολόγια μετά την Αίγινα διεξάγονται μόνο με ταχύπλοα. Από την άλλη, η μετακίνηση οδικώς από τις περιοχές μας, υπεβαίνει τις 2 ½ ώρες για απλή μετάβαση και φτάνει τις 6+ ώρες με επιστροφή από Πειραιά, κάτι που πρακτικά καθιστά μη εφικτή την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στα ταμειακώς εντάξει νησιωτικά μέλη του ΕΕΠ, «νοθεύοντας» όπως αντιλαμβάνεστε και την εκπροσώπηση των μελών στη Διοίκηση του ΕΕΠ.

Σε αυτά τα πλαίσια παρακαλούμε να δεχθείτε τη τοποθέτηση κάλπης και στην περιοχή του Γαλατά Αττικής, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τα μέλη του Γαλατά, του Πόρου, των Μεθάνων όσο και με μεγάλη ευκολία της Ύδρας και Σπετσών που μπορούν να μεταβούν στο Γαλατά οδικώς σε 40’ (μέσω Κόστας ή Πόρτο Ύδρα). Εάν υπάρχει οικονομικό ζήτημα για την μετάβαση και αμοιβή δικαστικού αντιπροσώπου και εφορευτικής επιτροπής, είμαστε διατεθειμένοι να καλύψουμε μέσω των σωματείων μας πλήρως το κόστος αυτό.

Πηγή: porosnews.gr