Η «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση συνεχίζεται! Ο Θρύλος πάτησε τον ΠΑΟΚ στον Ναό και με γκολ του Ενγκελς στο 51’ επικράτησε με 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ψυχή και μαγκιά στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν μια ηχηρή σε όσους τόλμησαν να τους αμφισβητήσουν!

Οι παικταράδες του Ολυμπιακού νίκησαν την ομαδούλα του… εξυγιαντή Ιβάν Σαββίδη και μαζί με τον κόσμο πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη! Με αυτό το τρίποντο ο Θρύλος έφτασε τους 14 βαθμούς και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από την πρώτη θέση!

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή έδωσε σε όλους τους αντιπάλους της ένα γερό μάθημα και πλέον την επόμενη αγωνιστική θα πάει στην Λεωφόρο για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και να γεμίσει ξανά τους ΓΑΥΡΟΥΣ με χαρά και περηφάνια!

Είναι θέμα χρόνου πλέον ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας και να βάλει πλώρη για το 8ο σερί και συνολικά 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.  

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία του Ρέι. Στο 12’ ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Ενγκελς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κομίνης… ανακάλυψε φάουλ και σταμάτησε τη φάση. Στο επόμενο λεπτό ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα τον Φορτούνη σε θέση οφσάιντ και έκοψε την προσπάθεια του «ερυθρόλευκου» μεσοεπιθετικού. Στο 18’ ο Μακ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Προτό δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε εύκολα. Στο 28’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε ουσιαστικά την πρώτη του ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Οτζίτζα σέντραρε από δεξιά, ο Ενγκελς πήρε την κεφαλιά και έστρωσε ωραία στον Σισέ, αλλά ο νεαρός σέντερ μπακ δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 36’ ο Φορτούνης βρήκε με μια πολύ ωραία μπαλιά τον Κούτρη στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο νεαρός μπακ προσπάθησε να γυρίσει, αλλά τον πρόλαβαν οι φιλοξενούμενοι και έδιωξαν σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πάρντο σέντραρε από δεξιά, ο Ανδρούτσος έκανε την προβολή μπροστά στον Ρέι, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε. Στο 45’ ο Μαουρίσιο βρέθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Προτό. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι», όμως, οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Ο Ενγκελς έδωσε τη λύση

Στο δεύτερο μέρος ο Θρύλος μπήκε δυνατά και στο 51’ άνοιξε στο σκορ με τον Ενγκελς! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές Ελλάδας, ο Οτζίτζα γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρομαό έκανε την κεφαλιά, ο Βαρέλα απομάκρυνε πάνω στη γραμμή και ο Ενγκελς από κοντά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό! Ο Βέλγος έβαλε… φωτιά στον Ναό, με τον κόσμο να πανηγυρίζει με τη ψυχή του το γκολ του νεαρού σέντερ μπακ. Στο 56’ ο Σισέ προσπάθησε να σουτάρει μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Φορτούνης, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 66’ ο Ζαμπράνο πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ του Βιεϊρίνια και έστειλε την μπάλα απευθείας άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Τάκης Λεμονής πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, ρίχνοντας τον Μάριν στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ανδρούτσου.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε με σχετική άνεση το υπέρ του σκορ και στο 81’ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μάριν ξέφυγε ωραία από τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το γύρισμα, όμως, οι φιλοξενούμενοι πρόλαβαν και έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 85’ ο Λεμονής έκανε δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Ζντιέλαρ αντί του Φορτούνη και στο 88’ ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με την είσοδο του Τζούρτζεβιτς αντί του Ανσαριφάρντ. Στο επόμενο λεπτό ο Σισέ απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ, μπροστά από τον Βαρέλα! Ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ προσπάθησε να βάλει το πόδι του και ο νεαρός σέντερ μπακ του Θρύλου έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση και πάλι ο Σισέ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή, με τους «ερυθρόλευκους» παίκτες να πανηγυρίζουν μαζί με τον κόσμο τη μεγάλη νίκη!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (85’ Ζντιέλαρ), Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62’ Σάκχοφ), Ελ Καντουρί, Μακ (69’ Κάμπος), Βιεϊρίνια , Πρίγιοβιτς