Θύελλα αντιδράσεων εναντίον της έχει ξεσηκώσει η Nicki Minaj από την επιλογή της να αποδεχθεί πρόσκληση του δικτάτορα της Ανγκόλα, José Eduardo dos Santos, για συναυλία έναντι αμοιβής των 2 εκατ. δολλαρίων!

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ακτιβιστές κατακεραυνώνουν την 33χρονη σταρ της ραπ για την επιλογή της να αγνοήσει το γεγονός πως παραπάνω από το 1/3 του πληθυσμού της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ σχεδόν το 70% αμείβεται με λιγότερα από 2 δολλάρια ημερησίως.

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το καθεστώς του 73χρονου δικτάτορα Dos Santos καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκαλεί εκφοβισμό τους πολίτες, ενώ βρίθει περιπτώσεων διαφθοράς και κακοδιοίκησης, την ώρα που η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή πετρελαίου στην Αφρική μαστίζεται από ενδημική φτώχεια!

Παρόλα αυτά, η Minaj (μεγαλωμένη στις Η.Π.Α. και με ρίζες από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο) αγνόησε όλες τις εκκλήσεις και τελικώς έδωσε μια συναυλία στην πρωτεύουσα Λουάντα, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της εταιρείας της οποίας μετοχές κατέχει και η οικογένεια του δικτάτορα.

Μάλιστα, λίγο πριν βγει στη σκηνή, γεμάτη υπερηφάνεια για την επιλογή της ανέβασε στον λογαριασμό της στο instagram φωτογραφίες με τη λεζάντα: "Oh hai, Angola", ενώ μετά τη συναυλία φωτογραφήθηκε εκ νέου με τη σημαία της αφρικανικής χώρας.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως πέρασε εντελώς στα αζήτητα, τόσο για το lifestyle των Η.Π.Α., όσο και του υπόλοιπου "προηγμένου" κόσμου, δεδομένου ότι δεν ασχολήθηκε σχεδόν κανείς. Πιθανόν να έχουν μείνει θαμπωμένοι από τις σιλικονάτες καμπύλες της Nicki... δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως έχει καταφέρει να κάνει καριέρα στον χώρο του τραγουδιού.

Όσο για το καλλιτεχνικό γούστο του δικτάτορα της Ανγκόλα, José Eduardo dos Santos, μην απορήσετε αν επιλέξει την Nicki Minaj να του φτιάξει ένα προπαγανδιστικό βίντεο με twerking, όπως κάνει εδώ: