Μια βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες του μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου φιλοξένησε  πριν από λίγες μέρες η Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς…40 ημέρες μετά». Ο συνθέτης παραβρέθηκε ως τιμώμενο πρόσωπο και δέχθηκε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης τίμησε τον μουσικοσυνθέτη με αναμνηστική πλακέτα τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το έργο του Ηλία Ανδριόπουλου είναι πολύπλευρο και διαχρονικό. Οι συνθέσεις του έχουν ‘ντύσει’ μουσικά μεγάλους ποιητές της χώρας μας. Με έντονο το αίσθημα της ελληνικότητας καταφέρνει και αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας πηγαία και αληθινά».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε από την Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη με σολίστ τους Στέλιο Γκόλγκαρη, Βασίλη Μαστοράκη, Γιώργο Γκόλγκαρη, Ηλία Διαμαντάκη. Μεγάλες επιτυχίες του μουσικοσυνθέτη ερμήνευσαν ο Δημήτρης Λογαράς τραγουδιστής και η Δανάη Τσιρώνη μαθήτρια μονωδίας Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας –Αγ. Ι.Ρέντη ενώ ο ίδιος ο συνθέτης δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, τραγούδησε τους «μπαξέδες» και αποθεώθηκε από το κοινό.