Εκδηλώσεις για παιδιά, συναυλία, εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση και πολλά happening και εκπλήξεις στα τέσσερα χριστουγεννιάτικα πάρκα για τους μικρούς μας φίλους, μπορούν να απολαύσουν οι δημότες και οι επισκέπτες του Πειραιά το τριήμερο των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.


 
Αναλυτικότερα:
 
Στην Πλατεία Κοραή, περιμένει τους μικρούς μας φίλους, ένα εντυπωσιακό καρουζέλ, ένα τρένο σε ράγες, πίστα με baby cart και πολλά παιχνίδια. Το σπίτι του Αϊ-Βασίλη και το ταχυδρομείο θα υποδέχεται τα παιδιά για τις ευχές τους. Στην πλατεία υπάρχουν επίσης τρία ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές για τα παιδιά.
 
Πλήθος εορταστικών δραστηριοτήτων και στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι για τους μικρούς μας φίλους. Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Κανάρη διαθέτει 7D cinema 6 θέσεων, παγοδρόμιο με τέντα, τραμπολίνο, mini kayak νερού, φάρμα convoy, τρένο σε ράγες, τρία ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές για τα παιδιά και πολλά παιχνίδια. Επίσης το σπίτι του Αϊ-Βασίλη και το ταχυδρομείο θα υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους για τις ευχές τους.
 
Στην πλατεία Καμινίων στη Δωδεκανήσου, ο παιδότοπος με φουσκωτά, το τραμπολίνο και ο Ταύρος από την Άγρια Δύση θα διασκεδάσει τους λιλιπούτειους δημότες. Πολλά και διαδραστικά παιχνίδια θα κρατήσουν το κέφι και τη διασκέδαση ζωντανή την περίοδο των εορτών.
 
Στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, περιμένει τους μικρούς μας φίλους ένας υπέροχος παιδότοπος με φουσκωτά παιχνίδια, ένα τραμπολίνο, μια πισίνα με βαρκάκια, καρουζέλ αλυσίδα, ενώ η πίστα cart αλλά και κεφάτα παιχνίδια hockey, basket, kicker, boxer θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.
 
Τα σπίτια του Αϊ-Βασίλη και στα 4 χριστουγεννιάτικα πάρκα,  είναι πλαισιωμένα με στολισμένα δένδρα ενώ ο Αϊ-Βασίλης μαζί με φωτογράφο, σας περιμένει για να βγάλετε τις εορταστικές φωτογραφίες σας με ημερολόγιο.

 

Τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα θα λειτουργούν έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου. Ωράριο λειτουργίας: 10:30 π.μ.-21:00.

 
 
Εκδηλώσεις για παιδιά στις πλατείες Κοραή και Κανάρη
 
Εκδηλώσεις με face painting, μπαλονοκατασκευές, κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους, night circus, θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες Κοραή και Κανάρη,  παράλληλα με τη λειτουργία των Χριστουγεννιάτικων πάρκων.
 
Οι εκδηλώσεις το τριήμερο των Χριστουγέννων, είναι οι εξής:
 
- Πλατεία Κοραή
 
Χριστούγεννα Παρασκευή 25/12/2015:
                                        17:00 - 18:00 Μάγος ταχυδακτυλουργός.
                                        18:00 - 19:00 Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Αργύρης Αθανασίου.
                                                           
Σάββατο 26/12/2015:  12:00 - 13:00 Παράσταση κλόουν με παιχνίδια για παιδιά.

                                 13:30 - 14:30 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη και Face painting, μπαλονοκατασκευές από ξωτικά.
                                                            
Κυριακή 27/12/2015: 13:30 - 14:30 Μάγος ταχυδακτυλουργός.

                               17:30 - 18:30 Πρόγραμμα με φωτιές (night circus).
 

- Πλατεία Κανάρη
 
Χριστούγεννα Παρασκευή 25/12/2015:
         12:00 - 13:00 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη και Face painting, μπαλονοκατασκευές από ξωτικά.
         13:30 - 14:30 Παράσταση κλόουν με παιχνίδια για παιδιά.
 
Κυριακή 27/12/2015: 12:00-13:00 Ξυλοπόδαρος.
                                      12:30-13:30 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη  και Face painting, μπαλονοκατασκευές από ξωτικά.
                                                              
 
Μουσικοχορευτική εκδήλωση Συλλόγων του Πειραιά
 
Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, 11:00 π.μ.
Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή.  Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από Συλλόγους του Πειραιά, θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα μοιραστούν με τον κόσμο τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής τους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
 
 

Συναυλία με τον Χάρη Παπασιδέρη στην πλατεία Κοραή
 
Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, 17:30.
Μια ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πιο κεντρική πλατεία της πόλης. Ο Χάρης Παπασιδέρης με την ορχήστρα του θα μας χαρίσει όμορφες μελωδίες από την ελληνική ροκ μουσική σκηνή, ενώ θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου.