Παραδόθηκε και επίσημα στους δημότες Πειραιά το πλήρες ανακαινισμένο Δημοτικό Γήπεδο Καμινίων (φυσική έδρα του Ατρομήτου Πειραιώς), το οποίο θα αποτελεί από εδώ και στο εξής το "στολίδι" της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή, με μπροστάρη τον Δήμαρχο της πόλης μας, Γιάννη Μώραλη, σε σύμπραξη με το μεγαλύτερο πειραιώτικο "γονίδιο", τον Ολυμπιακό, και τον Πρόεδρό του και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο, Βαγγέλη Μαρινάκη, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να ξεκαθαριστεί το - μέχρι πρότινος - αδιευκρίνιστο ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου επί της οδού Αμοργού και να περάσει εξ ολοκλήρου στον Δήμο Πειραιά.

Πλέον οι Πειραιώτες θα αθλούνται σε μια λειτουργική, σύγχρονη και ασφαλή αθλητική εγκατάσταση.

Η πολυδάπανη ριζική ανακατασκευή του γηπέδου στα Καμίνια ήταν άλλη μια ευγενική χορηγία των ερυθρολεύκων, κάνοντας έτσι πράξη τις υποσχέσεις των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Μώραλη, ιδιαίτερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, για σταδιακή αναβάθμιση του επιπέδου του Πειραιά σε όλα τα επίπεδα.

Στο περιθώριο των εγκαινίων και μιλώντας από το βήμα ενώπιον πολιτών των Καμινίων και του ολόκληρου του Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: "Πριν από περίπου 20 μήνες αρχίσαμε την προεκλογική εκστρατεία του "Πειραιά Νικητή". Το κάναμε μέσα από τα Καμίνια. Αυτό γιατί τα Καμίνια για μας είναι ένας χώρος όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά του Ολυμπιακού. Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Έχουμε πάρα πολλούς φίλους εδώ. Για μας είναι ένα μέρος με ξεχωριστή σημασία.

Είχαμε πει εδώ και πολύ καιρό, όταν αρχίσαμε, ότι σ’ αυτόν εδώ τον χώρο θα φτιάξουμε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών των Καμινίων. Είναι πολύ σημαντικό για μας τα παιδιά, τα παιδιά μας, να μπορούν να αθλούνται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Και είναι σημαντικό να αθλούνται σε κατάλληλους χώρους για να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτεροι αθλητές αλλά και σωστοί άνθρωποι αφού κι αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό.

Έχουμε μάθει να μιλάμε με έργα και με πολύ λίγα λόγια. Δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Ο Δήμαρχος μας κάλυψε μ’ αυτά που είπε. Είναι σημαντικό για μας που όλα αυτά τα έργα που έχουν αρχίσει, παραδίδονται σε Πειραιώτες, δικούς μας ανθρώπους, που καθημερινά μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο. Εμείς με τη σειρά μας, όπου μπορούμε, βοηθάμε τον τόπο μας. Θέλω να σας ευχηθώ καλές γιορτές, με υγεία, και να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά".

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

"Σεβαστοί πατέρες κυρίες και κύριοι καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Σήμερα με πολύ χαρά βλέπουμε εδώ το μισό και πλέον Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους τους Προέδρους των 3 επιχειρήσεων του Δήμου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. της ΔΗ.ΡΑ.Π. και του Ο.Π.Α.Ν. τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρώην Δήμαρχο, κ. Αγραπίδη, τον πρώην βουλευτή τον κ. Καρύδη και πολλούς άλλους από την οικογένεια του Ολυμπιακού και φυσικά τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. Ολυμπιακόςκαι πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι μια μέρα χαράς για τη Δημοτική Αρχή και για την περιοχή και για τα Καμίνια και για τον Πειραιά και για τον Ολυμπιακό. Σιγά – σιγά αρχίζουν να παρουσιάζονται και να ξεδιπλώνονται - παρά τα προβλήματα - αυτά τα οποία είχαμε δεσμευτεί, πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2014,  ότι θα κάνουμε στην πόλη μας. Εδώ έχουμε ένα τρανό παράδειγμα αυτών των οποίων είχαμε εξαγγείλει. Είχαμε πει, επειδή ο Δήμος Πειραιά - και το γνωρίζαμε αυτό - βρίσκεται σε μια τραγική οικονομική κατάσταση, θα βάλει τα δυνατά του και σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό και με πρωτοβουλίες του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη να μπορέσουμε να διορθώσουμε και να φτιάξουμε αρκετά πράγματα στον Πειραιά.

Ήδη πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού και παρουσιάστηκε το έργο που έχει γίνει με τη συνεργασία του Ολυμπιακού θα έλεγα και του Ερασιτέχνη και των άλλων επιχειρήσεων του Ολυμπιακού, της "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε." και πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό έργο. Και ερχόμαστε λίγες μέρες μετά να εγκαινιάσουμε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου εδώ στα Καμίνια. Και αυτό έγινε σε μια συνεργασία  πάλι του Δήμου και του Ολυμπιακού.

Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία του γηπέδου αυτού θα γνωρίζουν ότι από το 2009-2010 υπήρχε μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση όπου κομμάτι του γηπέδου κατοχυρωνόταν σε μια άλλη οικογένεια, σε ιδιώτες. Άρα η λειτουργία του γηπέδου είχε τεθεί εν αμφιβόλω τα τελευταία  4-5 χρόνια, χωρίς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να έχει προβεί σε καμία ενέργεια.

Καταφέραμε ως Δήμος, παρά τα οικονομικά στοιχεία που προανέφερα, να δαπανήσει η νέα Δημοτική Αρχή 90.000 ευρώ και να απαλλοτριώσει, να αγοράσει ουσιαστικά το κομμάτι του γηπέδου που είχε κατοχυρωθεί σε μια άλλη οικογένεια. Επιπροσθέτως, ήρθε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και δαπανώντας ένα σεβαστό ποσό για το γήπεδο το οποίο βλέπετε, καταφέραμε από κοινού να φέρουμε εις πέρας μια από τις πολλές αποστολές τις οποίες έχουμε υποσχεθεί και έχουμε δεσμευτεί.

Είμαι βέβαιος ότι αυτές θα πολλαπλασιαστούν και τα επόμενα χρόνια, γιατί υπάρχει η διάθεση και η γνώση από τον Δήμο και η διάθεση για προσφορά του Ολυμπιακού και του Προέδρου του. Όσο αυτά τα δύο υπάρχουν, η εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού προς τον Δήμο και η εμπιστοσύνη του Δήμου προς τον Ολυμπιακό, η οποία είναι δεδομένη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, θα μπορούμε να προχωρούμε σε τέτοιους είδους συνεργασίες.

Είναι μια σημαντική παρέμβαση για την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, για τα Καμίνια. Έχουμε 4 ομάδες εδώ, τον Ατρόμητο Πειραιά, τη γυναικεία κεντρική ομάδα των Καμινίων, οι Λέοντες και ο Πειραιάς γυμνάζονται, παίζουν, έχουν ακαδημίες εδώ, αν όχι όλες αρκετές ομάδες. Πιστεύω ότι ένα πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο, αναβαθμίζει την περιοχή, δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να κάνουν καλύτερες προπονήσεις και αγώνες, στα παιδιά να αθλούνται, κάτι το οποίο είναι και ο βασικός σκοπός όταν μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, για ακόμη μια φορά, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και όσους συνεργάτες του βοήθησαν, ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Υπήρχε η εκκρεμότητα που προανέφερα και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει  νωρίτερα, έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς με πρωτοβουλία του Δήμου, ώστε να μπορέσει να έρθει ο Ολυμπιακός και να συνδράμει οικονομικά για να ολοκληρώσουμε ένα έργο του Δήμου.  

Θεωρώ ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερες τέτοιες εικόνες τα επόμενα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είστε εδώ σήμερα. Εύχομαι να το χαρεί η γειτονιά, οι κάτοικοι των Καμινίων και τα παιδιά. Αρκετοί από εμάς προερχόμαστε από τον χώρο του αθλητισμού και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για σύγχρονους αθλητικούς χώρους, με αποδυτήρια και χλοοτάπητα που πιστεύω ότι θα ζήλευαν και ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Είναι μια άρτια εγκατάσταση.

Ελπίζω ότι και οι κάτοικοι της περιοχής, όχι μόνο οι αθλούμενοι, ευχαριστιούνται με τέτοια έργα, καθώς αναβαθμίζουν την περιοχή και τη γειτονιά τους.

Να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Παρά τις δυσκολίες, θέλω να πιστεύω ότι και η χώρα και ειδικότερα ο Πειραιάς, θα παρουσιάζει σε δύο χρόνια μια πολύ διαφορετική εικόνα, σαν αυτή που όλοι θέλουμε για τον Πειραιά".