Ένα καινούργιο πρόγραμμα διαγραμμίσεων χώρων για τραπεζοκαθίσματα ξεκίνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Μελά και Αλέξανδρου Αργουδέλη.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να γίνουν αντιληπτά, από όλους, τα όρια που αναλογούν στις  επιχειρήσεις, ώστε να μην εμποδίζονται οι πολίτες κατά τη διέλευση τους από το σημείο αυτό, ενώ παράλληλα  και οι πολίτες να μπορούν να αναγνωρίζουν εύκολα τους χώρους ελεύθερης διέλευσης πεζών.

 Θα μπορούσαμε να πούμε πως από σήμερα μπαίνει τάξη στο χώρο που καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις σε βάρος των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνεται και ο έλεγχος των οριοθετημένων τραπεζοκαθισμάτων από τις αρχές.

Οι διαγραμμίσεις οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πειραιά, ξεκίνησαν αρχικά σε κεντρικά σημεία του Πειραιά, όπου παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα και εν συνεχεία θα επεκταθούν  όπου κριθεί απαραίτητο.

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, δήλωσε: «Οι διαγραμμίσεις που ξεκίνησαν για την οριοθέτηση κοινόχρηστων χώρων όπου νόμιμα γίνεται κατάληψη  τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, είναι μια αναγκαία παρέμβαση η οποία θα βοηθήσει στην αρμονική συνύπαρξη των επιχειρήσεων και των πολιτών. Είναι απαραίτητο να είναι σαφή και διακριτά τα όρια του χώρου που καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις και θα πρέπει να συμμορφώνονται με την άδεια που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά. Είναι γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα  χρόνια υπήρχε «αναρχία», μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε ολοκληρωτικά το πρόβλημα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και ενέργειες όπως αυτή βοηθούν τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές και αποθαρρύνουν τους επίδοξους παραβάτες. Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να μπει ένα τέλος στην αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Επιθυμία μας είναι αφενός μεν να  στηρίξουμε παράλληλα την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας, η οποία πλήττεται  λόγω της οικονομικής κρίσης, αφετέρου δε να μην καταλαμβάνονται ελεύθεροι χώροι εις βάρος των πολιτών. Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί σε όλα τα σημεία που παρουσιάζονται προβλήματα».