Πιο φτωχή είναι πλέον η Ελλάδα. Καθώς «έχασε» τον σπουδαίο συγγραφέα Κώστα Μουρσελά.

Ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει το μεγάλο αυτό πρόσωπο και ανάρτησε μήνυμα στα social media. Μάλιστα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο, μια οδός του Πειραιά να λάβει το όνομά του.

Αναλυτικά το μήνυμά του...

Ο Πειραιάς αποχαιρετά με οδύνη τον σημαντικό συγγραφέα, γέννημα – θρέμμα της πόλης, Κώστα Μουρσελά.

Μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, γεννημένος το 1932 στο μεγάλο λιμάνι, ο Κώστας Μουρσελάς άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα ελληνικά γράμματα. Πολλοί θα τον θυμούνται για το ανεπανάληπτο «Εκείνος κι Εκείνος» με τον Σόλωνα και τον Λουκά, που ενώ γράφτηκε μέσα στη Χούντα, κατάφερε να μεταδίδεται από το τότε ΕΙΡ και με την υπόγεια και λεπτή ειρωνεία του να αποτελεί, όχι μόνο μια όαση μέσα στην τότε κρατική τηλεόραση, αλλά πραγματικά και ένα σταθερό ανά εβδομάδα σημείο αναφοράς κατά του τότε καθεστώτος.

Πολύ περισσότεροι όμως τον θυμούνται και θα τον θυμούνται για το αξεπέραστο «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά». Μια τοιχογραφία του Πειραιά – και ειδικότερα της Λεύκας - της δεκαετίας του ’50, που μεταφράστηκε σε πάρα πολλές γλώσσες και με τη δύναμη της τηλεόρασης μπήκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε κάθε σπίτι. Ένα αφοπλιστικά ειλικρινές έργο, με υπαρκτούς χαρακτήρες, όπως ο εμβληματικός Λούης, που ζούσαν και κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας, στην πόλη μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά θα εξετάσουμε τη μετονομασία ενός δρόμου, σε οδό Κώστα Μουρσελά, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής της πόλης στον μεγάλο συγγραφέα μας.