Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, βρέθηκε το Σάββατο στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Ο κ. Μώραλης συνομίλησε με τους γιατρούς και τους εθελοντές αιμοδότες και τους συνεχάρη για την προσφορά και το αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν για τον συνάνθρωπο.

Μώραλης: Με μια φιάλη αίμα μπορεί να σωθεί ένας συνάνθρωπος (ΦΩΤΟ) - Κεντρική Εικόνα
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Βρισκόμαστε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά προκειμένου να συνδράμουμε την πρωτοβουλία των Παραπολιτικών. Είναι μια σημαντική ενέργεια, απαραίτητη στις ημέρες μας, καθώς στη χώρα μας έχουμε έλλειψη σε αίμα και όπως όλοι γνωρίζουμε, το αίμα σώζει ζωές. Ξεκινήσαμε την αιμοδοσία σήμερα και θα συνεχίσουμε αύριο, προκειμένου να δώσουν αίμα όσοι περισσότεροι πολίτες μπορούν. Καλώ τους Πειραιώτες να έλθουν στην Πινακοθήκη, να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο του και να βοηθήσουν, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, να σωθούν ζωές".

Μώραλης: Με μια φιάλη αίμα μπορεί να σωθεί ένας συνάνθρωπος (ΦΩΤΟ) - Multimedia 3

Ο Διευθυντής των Παραπολιτικών 90,1 κ. Σεραφείμ Κοτρώτσος δήλωσε:

"Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που αναγκάζεται να εισαγάγει αίμα, νομίζω ότι τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και η Πολιτεία και η Εκκλησία, είναι φορείς που μπορούν να βοηθήσουν πολύ.

Τα Παραπολιτικά 90,1 ξεκίνησαν με αυτή τη δράση και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα υπό το σύνθημα, Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πολίτες. Θεωρούμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο πρέπει να το κατακτήσουμε, ως συλλογικό υποσυνείδητο και ως κοινωνική νοοτροπία, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές και από την άλλη, πρέπει να εδραιωθεί στην κοινωνία, όσο το δυνατόν περισσότερο, η έννοια του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός είναι αυτός που μπορεί να χειραφετήσει μια κοινωνία στο να βοηθά ο ένας τον άλλον, κάτι το οποίο σε αυτές τις εποχές της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.

Εμείς στα Παραπολιτικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Δήμο Πειραιά, προσωπικά τον Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Μώραλη, τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης και τον Πρόεδρό του κ. Πλατανησιώτη.

Ο όμιλος των Παραπολιτικών θα συνεχίσει τις δράσεις αυτές, όχι μόνο με τους φορείς του Πειραιά, αλλά ολόκληρης της Αττικής και ενδεχομένως σε όλη την Ελλάδα, επειδή θεωρούμε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει πέρα από την ενημέρωση που είναι ο βασικός τους ρόλος και σκοπός, να έχουν και κοινωνική προσφορά. Να είναι μέσα στην κοινωνία για τους πολίτες"

Μώραλης: Με μια φιάλη αίμα μπορεί να σωθεί ένας συνάνθρωπος (ΦΩΤΟ) - Multimedia

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης τόνισε:

"Είναι μια αξιέπαινη κίνηση. Δεν είναι μόνο το αίμα το οποίο θα μαζευτεί και θα σώσει ζωές, αλλά για εμένα η ουσία είναι ότι ενεργοποιούμε τον κόσμο στο να δώσει αίμα σε αυτό τον όμορφο χώρο. Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα δεν είμαστε εθελοντές αιμοδότες, δεν το έχουμε μέσα μας. Είμαστε αναγκασμένοι ως χώρα να κάνουμε εισαγωγές αίματος. Ελπίζω ότι με τέτοιου είδους κινήσεις, με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης να μπορέσουμε να το κάνουμε συνείδηση στον Έλληνες, ώστε κάποια στιγμή να γίνουμε αυτάρκεις".

Μώραλης: Με μια φιάλη αίμα μπορεί να σωθεί ένας συνάνθρωπος (ΦΩΤΟ) - Multimedia 2
 
Το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, το Δήμο Πειραιά, τη Μητρόπολη Πειραιά και τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης. Θα συνεχιστεί και την Κυριακή 19/12, από τις 10:00 έως τις 14:00 στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Φίλωνος 29).