To έργο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη διαχείριση και διάσωση μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο εξήρε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό του Σώματος, Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή των πρώην λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.

Τσίπρας προς αρχηγό ΛΣ: Έχετε σώσει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο

Ο κ. Τσίπρας έφτσασε στην περιοχή συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, και βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της Β' Πειραιά.

Τον Πρωθυπουργό ανέμενε στην Δραπετσώνα πλήθος κόσμου, ενώ νωρίτερα ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση για το θέμα στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στην οποία συμμετείχαν ο τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, όσο και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

Αλ. Τσίπρας - Κερατσίνι

Τσίπρας στους λιμενικούς: Εχετε σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων στο Αιγαίο - Κεντρική Εικόνα

"Εχετε σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων στο Αιγαίο", τόνισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό του Λιμενικού, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μίας ενιαίας ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ε.Ε., είπε ότι έχει αναφέρει στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη μεγάλη εμπειρία που αυτή τη στιγμή έχει το Λιμενικό Σώμα στα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Τσίπρας: Στη Δραπετσώνα πια θα έχουμε ζωή