Η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά «Π3», διοργάνωσε χτες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά μία ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Εμπρός».

Εισηγητής και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο νομικός και ιδρυτικ'ό μέλος της "Π3" Μίλτος Κλαπαδάκης, ενώ στο πάνελ των ομιλητών παρευρίσκονταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Υπουργός και πρώην Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι Μίλτος Κύρκος, αλλά και ο υποψήφιος  Ευρωβουλευτής και μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Κ.Σ.Σ. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Μαργαρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πορεία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, στη νίκη του Μακρόν στη Γαλλία, αλλά και την ανατροπή των προγνωστικών που έκανε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στη Μ. Βρετανία, ενώ ιδιαίτερα μνεία έγινε για τις εξελίξεις που επίκεινται στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Τόσο οι ομιλητές, όσο και ο κόσμος του Πειραιά που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία της χώρας, αλλά και την ανησυχία τους σχετικά με τους χειρισμούς που γίνονται για την ομογενοποίηση του χώρου της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα που παραμένει κατακερματισμένος και δεν εισπράττει τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκος Μπίστης, Γιώργος Φλωρίδης, Στέφανος Ξεκαλάκης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Αντώνης Πανούτσος, βασίλης Τράπαλης, Ηλίας Σιακαντάρης, Κώστας Ντάλτας, Ανδρέας Βεντούρης, Στέλιος Μανουσάκης, Βασίλης Κατσαφάδος, Παύλος Αθανασοπούλος και Χρήστος Πάλλης