Ο Γιάννης Μελάς  δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και αφορά ηχογραφημένες συνομιλίες που αφορούν τον Πάνο Καμμένο και τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου του Δήμου Πειραιά, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τόνισε πως αυτά που είπε ο υπουργός δικαιοσύνης  είναι απίστευτα και πως «σε ένα κράτος δικαίου, σε μια χώρα που οι πολιτικοί σέβονται τους πολίτες ο συγκεκριμένος "κύριος" θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τη θέση του την ίδια στιγμή».

Ενώ παράλληλα επεσήμανε πως αυτού του είδους οι δηλώσεις δείχνουν ότι ο Υπουργός είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία, ανάξιος να υπηρετεί θεσμούς και δέσμιος εκείνων που εξυπηρετεί.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μελά:

Απίστευτο.-

"Εάν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία, όσον αφορά τον Κανονισμό της φυλακής, θα ελεγχθεί."

Σε ένα κράτος δικαίου, σε μια χώρα που οι πολιτικοί σέβονται τους πολίτες ο "κύριος" που έκανε την παραπάνω δήλωση μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τη θέση του την ίδια στιγμή.

Ο λόγος δεν είναι γιατί προσπαθεί να καλύψει τους φίλους του, τους Υπουργούς και τους Επιχειρηματίες. Αυτού του είδους οι δηλώσεις δείχνουν ότι ο Υπουργός είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία, ανάξιος να υπηρετεί θεσμούς και δέσμιος εκείνων που εξυπηρετεί.