Στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Bazaar Βιβλίου του Ρ/Σ "ΒΗΜΑ FM 99,5" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τίτλο: "Ένα βιβλίο, ένα ευρώ, για ένα καλό", παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου, άνοιξε χθες τις πύλες του στο Σ.Ε.Φ. και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια του Bazaar, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα βιβλίο με μόλις ένα ευρώ, ανάμεσα σε περισσότερους από 250.000 τίτλους βιβλίων.

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση για τους άστεγους και τους άπορους πολίτες του Πειραιά.

Παράλληλα με το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου, δημοφιλείς τραγουδιστές και μουσικά σύνολα, θα ψυχαγωγήσουν το κοινό, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Φέτος, τους επισκέπτες περιμένει και μια ακόμη έκπληξη: ένα μονοθέσιο της Formula1, όπου θα μπορούν να το οδηγούν σε προσομοιωτή αγωνιστικής πίστας, σε συνθήκες Grand Prix. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν σε ένα μαγευτικό πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια, ενώ θα ψυχαγωγηθούν με παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

O Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

"Είναι χαρά μας που το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου του Ρ/Σ "ΒΗΜΑ FM 99,5" βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά. Ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτή την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει ότι οι διοργανωτές έμειναν ευχαριστημένοι, πράγμα πολύ θετικό. Είμαστε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αυτές τις γιορτές στην έκθεση βιβλίου που διοργανώνει το "ΒΗΜΑ FM", υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Η πιο σημαντική παράμετρος αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι ο κόσμος μπορεί να αγοράσει πολύ καλά βιβλία και να βοηθήσει άστεγους και άπορους που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., που δυστυχώς στις μέρες μας τα τελευταία χρόνια και όσο περνάει ο καιρός, αυξάνονται.

Όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και είναι καλό να επαναλαμβάνονται, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερους οικονομικούς πόρους για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι' ακόμη μια φορά το "Βήμα FM" και τον Βασίλη Χιώτη, για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε και άλλες κοινές δράσεις, πέρα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτός είναι ο στόχος".
 
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε:
 
"Καταρχάς θα πρέπει να πω ότι η εμπειρία από το πρώτο Bazaar είναι μοναδική. Παρ’ όλες  τις δυσκολίες με τις χρονοβόρες διαδικασίες που υπάρχουν από τον Νόμο, τα χρήματα διατίθενται στους άπορους. Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία, αυτή η εκδήλωση από το "ΒΗΜΑ FM". Τους ευχαριστούμε πολύ και είμαι σίγουρη ότι και φέτος ο κόσμος θα ανταποκριθεί"

Ο Διευθυντής του Ρ/Σ "ΒΗΜΑ FM 99,5" κ. Βασίλης Χιώτης, δήλωσε:

"Για δεύτερη χρονιά ήρθαμε στον Πειραιά, διότι το "αγκάλιασμα" που μας έκανε την πρώτη χρονιά ήταν ιδιαιτέρως θερμό. Νιώσαμε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε στον Πειραιά και δικαιωμένοι, γιατί από την πρώτη ημέρα, ο κόσμος το αγκάλιασε και πάλι. Ο σκοπός μας είναι απλός και ιερός. Να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, τα οποία θα διατεθούν αμέσως στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., για να περιθάλψει τους άστεγους, τους ανήμπορους του Πειραιά, που ημέρα με την ημέρα αυξάνονται.

Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να σταθούμε σε αυτή την πρωτοβουλία και να ανταποκριθούμε. Έστω και ένα βιβλίο, έστω και ένα ευρώ, έχει δημιουργήσει ένα κουμπαρά άνω του 1.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα. Όλα αυτά είναι χρήματα που λόγω της κρίσης, είναι δύσκολο να βρεθούν από άλλους πόρους. Περιμένουμε λοιπόν τους Πειραιώτες να ανταποκριθούν και έχουμε φροντίσει γι’ αυτούς με μια σειρά από εκδηλώσεις και δρώμενα, έτσι ώστε να κάνουμε πολύ πιο ευχάριστη τη διαμονή τους".

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Ώρες λειτουργίας από σήμερα Πέμπτη 10/12 έως Κυριακή 13/12: 10:00 - 21:00.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Bazaar είναι το εξής:

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

12:00-13:00 Το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο Σκιών Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου, θα χαρίσει στους επισκέπτες του Bazaar όμορφες στιγμές.

13:00-14:00 Το Θέατρο «Πόρτα» θα παρουσιάσει την Παιδική παράσταση "Ο Μπαλ στον αέρα".  

19:30-20:45 Το γυναικείο συγκρότημα Μικρασιατικής παραδοσιακής μουσικής  "Smyrna" θα μας ταξιδέψει με όμορφες μελωδίες.

20:45-22:00 Ο Γιώργος Κατσαρός σε μια μοναδική συναυλία με την ορχήστρα του. Τραγουδούν: Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ζωή Παπαδοπούλου, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Ευτυχία Μητρίτσα.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

12:00-13:00 Η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου θα μας χαρίσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

19:30-21:00 Η Φιλαρμονική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα δώσει μια χριστουγεννιάτικη συναυλία. Τραγουδούν ο Δάκης και η Σόφη Ζανίνου.

21:00-22:00 Οι Rebeletiko θα διασκεδάσουν τους επισκέπτες του Bazaar.

*** Διαβάστε εδώ όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά: Ο Δήμος Πειραιά στο Πνεύμα των Χριστουγέννων με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους