Στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς του 4ου Νηπιαγωγείου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, εκπροσωπώντας  τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη καθώς και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ευαγγελία Μπαφούνη.

Υπενθυμίζεται ότι το 4ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, συμμετείχε  για τρίτη χρονιά στο πρόγραμμα "Out of Eden Learn", το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Project Zero του ερευνητικού κέντρου της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard και υλοποιείται σε συνεργασία με τον κάτοχο δύο βραβείων Pulitzer ανθρωπολόγο-δημοσιογράφο και βασικό συνεργάτη του National Geographic, Paul Salopek.  Είναι το πρώτο Νηπιαγωγείο που συμμετέχει σε πρόγραμμα του Harvard και έκτοτε έχουν ακολουθήσει και άλλα Νηπιαγωγεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Πειραιά, απέσπασαν συγχαρητήρια από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Harvard,  που είχαν επισκεφθεί  την πόλη μας, οι οποίοι στη συνέχεια  παρουσίασαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, το ψηφιακό ταξίδι των μαθητών του 4ου Νηπιαγωγείου Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε: «Οι γιορτές για τη λήξη της σχολικής χρονιάς είναι μια ευχάριστη στιγμή για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, για εμάς. Το 4ο Νηπιαγωγείο Πειραιά μας έχει κάνει υπερήφανους με τη συμμετοχή του σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard. Είναι ιδιαίτερα τιμητική για την πόλη μας αυτή η διάκριση και χαίρομαι γιατί μετά από την επιτυχημένη πορεία του 4ουΝηπιαγωγείου Πειραιά στο πρόγραμμα του Harvard, συμμετέχουν πλέον  κι άλλα σχολεία της χώρας μας. Γι΄ ακόμα μια φορά θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για την ουσιαστική ενασχόλησή τους με τους μαθητές. Σε μια δύσκολη εποχή, τέτοιου είδους διακρίσεις και ειδικά όταν προέρχονται από παιδιά, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον».