Mε παιδικά χαμόγελα γέμισε χθες το Βεάκειο θέατρο, στην πρώτη ημέρα της μεγάλης διήμερης γιορτής των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης που παρακολούθησε μαζί με την οικογένειά του, τα μικρά παιδιά του Πειραιά, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

«Η γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι μια ωραία στιγμή για το Δήμο μας. Μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Ξέρω ότι όλοι περιμένατε τη σημερινή βραδιά στο Βεάκειο. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί αλλά και εμείς, γιατί πραγματικά  είναι ένα πολύ ωραίο θέαμα που  παρακολουθούμε κάθε τέλος της χρονιάς, όπου τα παιδιά μας δείχνουν όλα αυτά που τους έμαθαν οι δάσκαλοί τους. Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και δεν είναι για πολλά λόγια από τους μεγάλους.

Θέλω να ευχαριστήσω την Χάρις Ζηλάκου ως αρμόδια Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο,  την Διευθύντρια κυρία Βασίλαινα και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, γιατί καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, καλύπτουν  κενά και  ελλείμματα, που δυστυχώς το κράτος κι εμείς, ενώ θέλουμε δεν μπορούμε να καλύψουμε. Και πραγματικά είναι συγκινητική η παρουσία τους.

Για τον Πειραιά είμαστε σχετικά ευχαριστημένοι από τις δομές των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Δεν είμαι αιθεροβάμων, γνωρίζω τα προβλήματα, τις ελλείψεις,  αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Αλλά κατά γενική ομολογία και ξεκινώντας από  την Χάρις  Ζηλάκου, τη Διευθύντρια, τις Προϊσταμένες και όλο τον κόσμο, έχουμε πετύχει να καλύπτονται ορισμένες από τις  αδυναμίες και αυτό μας χαροποιεί. Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Φέτος είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε έναν νέο Σταθμό στο Δηλαβέρη, τον οποίο είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ολοκληρώσαμε εμείς. Μακάρι τα επόμενα δύο-δυόμισι χρόνια η Δημοτική Αρχή να μπορέσει να δημιουργήσει τουλάχιστον  άλλον ένα Σταθμό  γιατί πραγματικά θα είναι μια αναβάθμιση για την πόλη.

Χαίρομαι όταν  σε εκδηλώσεις τρίτης ηλικίας ή παιδιών, είμαστε όλοι μαζί στον Πειραιά. Και είναι εδώ ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Δρίτσας και τον ευχαριστώ, που πάντα είναι κοντά μας όλο τον χρόνο, είναι η κυρία Σαρρή από την αντιπολίτευση.

Θέλω να πω ότι είμαστε όλοι ενωμένοι,  ειδικότερα όταν πρόκειται για παιδιά και ηλικιωμένους, στα υπόλοιπα έχουμε τις διαφωνίες μας,  άλλες απόψεις, άλλες αντιλήψεις, αλλά ό, τι αφορά παιδιά ή τρίτη ηλικία νομίζω ότι η παρουσία όλων μας είναι μαζική,  αυτό είναι σημαντικό και  ευχαριστώ και εγώ από την πλευρά μου.

Να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που είναι εδώ. Βλέπω ότι τα παιδιά ετοιμάζονται για τη γιορτή. Εύχομαι καλή διασκέδαση, καλή επιτυχία στα παιδιά σε αυτά που θα μας δείξουν.   Να πω ότι έφερα κι εγώ τα παιδιά μου εδώ που είναι πεντέμισι και τρεισήμισι, να παρακολουθήσουν τη γιορτή του Πειραιά για πρώτη φορά και νομίζω ότι τους αρέσει. Εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερη παράσταση, καλύτερους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και να λυθούν τα προβλήματα.

Σας ευχαριστώ όλους».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της σημείωσε:

«Σας καλωσορίζω απόψε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στην αποχαιρετιστήρια  Καλοκαιρινή Γιορτή μας, που προετοίμασαν τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας.

Το σχολικό έτος 2016-2017 πλησιάζει και τυπικά προς το τέλος του.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική χρονιά ολοκληρώνεται  γεμάτη χαρά, αναμνήσεις και εμπειρίες.

 

Λίγος καιρός έμεινε μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές και όλα τα παιδιά μας,  περιμένουν με ανυπομονησία τη λήξη μιας χρονιάς  που  μας χάρισε πολλές όμορφες στιγμές.

Ο ρόλος του Βρεφονηπιακού Σταθμού για κάθε παιδί ξεχωριστά, παίζει σημαντικό  ρόλο.

Στόχος  μας,  τις ώρες που τα παιδιά  θα βρίσκονται στον παιδικό σταθμό, τόσο  τα ίδια όσο και οι γονείς να αισθάνονται σίγουροι ότι βρίσκονται σε ένα χώρο σαν το σπίτι τους, με άρτιες υποδομές και ορθό παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Έχοντας λοιπόν  ως γνώμονα την αγάπη μας  για το παιδί, την αφοσίωση, τη φροντίδα και την  καλλιέργεια της προσωπικότητάς του, προσπαθήσαμε και  προωθήσαμε δράσεις  που να ενισχύουν  την  ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών,

την επιμόρφωση του  εκπαιδευτικού προσωπικού, την ενημέρωση των γονέων από ειδικούς επιστήμονες για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του  γονεϊκού ρόλου, από άρτια εξειδικευμένους επιστήμονες  Παιδιάτρους, Παιδοψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοπεδικούς.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να καταβάλουμε προσπάθειες πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πάντα για το καλό των παιδιών του Πειραιά. Με αισιοδοξία και θετική ενέργεια, προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και αποδοτικότεροι.

Επιθυμία μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα σε εσάς και στα παιδιά σας δημιουργώντας ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας  για να βλέπουμε χαμογελαστά προσωπάκια.

Από καρδιάς,   θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Γονείς, που  μας  εμπιστεύεστε  τα παιδιά σας.

Και ακόμα, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για το έργο που επιτελούν, τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα. Βασίλαινα, το εκπαιδευτικό, το διοικητικό, το βοηθητικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μας.

Επίσης, ευχαριστούμε  για την προσφορά τους, τον Σύμβουλο Δημάρχου κ. Βασίλη Καραγιάννη, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου μας και την εταιρεία «Νόσση», για την άριστη  συνεργασία που είχαμε και φέτος. Και δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε για την υπέροχη κατασκευή του σκηνικού όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα  τον Ευθύμη και τη Χρύσα Πασχαλίδη.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχηθούμε στα παιδιά που θα πάνε στο νηπιαγωγείο καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στην προσχολική τους διαπαιδαγώγηση.

Να είναι πάντα γερά  και όλα τα όνειρα τους να πραγματοποιηθούν.

Ολοκληρώνοντας, ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, για την ιδιαίτερη  ευαισθησία,   τη στήριξη και την αρωγή του  στο κομμάτι των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Η Φιλαρμονική του Δήμου ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους στο Βεάκειο.

Επίσης, σήμερα θα ολοκληρωθεί η γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, στις 7:00 το απόγευμα, στο Βεάκειο θέατρο, με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν:

Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ.

Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας, Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Δρίτσας Θεόδωρος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης.

Οι Αντιδήμαρχοι: κ.κ. Μελάς Γιάννης Αργουδέλης Αλέξανδρος, Καλογερόγιαννης Παναγιώτης, Σιγαλάκος Κυριάκος.

Η Δημοτική Σύμβουλος κα Σαρρή Ευαγγελία. Οι Πρόεδροι της Β΄ Κοινότητας κα Αθανασίου Ευαγγελία, της Ε΄ κ. Βοϊδονικόλας Γιάννης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Πεφάνης Δημήτρης καθώς και εκατοντάδες γονείς και συγγενείς των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.