Δεντροφύτευση στους κήπους της  Τερψιθέας και στο Πάρκο ΙΚΑ μπροστά από τη Δημοτική Πινακοθήκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πειραιά, υπό την εποπτεία  του Αντιδημάρχου κ. Σταύρου Βοϊδονικόλα, με τη συμμετοχή εθελοντών πολιτών.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρασίνου. Πέρασε η 5η του μηνός που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και που συνέπεσε με την αργία του Αγίου Πνεύματος, οπότε επιλέξαμε μαζί με φίλους μας εθελοντές, που μετέχουν σε μια ιστοσελίδα για τα προβλήματα του Πειραιά - έχουμε άριστη συνεργασία μαζί τους και έχουμε συναντηθεί επανειλημμένα μαζί τους, όπως και ο Δήμαρχος -  να κάνουμε αυτή τη φύτευση, σήμερα, εδώ στην κάτω πλατεία της Τερψιθέας και στο Πάρκο του ΙΚΑ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά τους δημότες του Πειραιά. Πιστεύω ότι είναι  πραγματικά ιδανική αυτή η σύμπλευση εθελοντών και Δήμου και θα το συνεχίσουμε και σε άλλες δράσεις στο μέλλον».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, o οποίος συμμετείχε στη δεντροφύτευση, ανέφερε:

«Ακόμα και για μας που μπορεί το πρόγραμμα της δουλειάς μας να είναι φορτωμένο, το να αφιερώσουμε λίγες ώρες για  να βοηθήσουμε στην αύξηση του πρασίνου του Πειραιά είναι πολύ σημαντικό για μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και φυσικά για όλους τους συγκατοίκους μας και συμπολίτες μας στον Πειραιά. Γι αυτόν τον λόγο κι εγώ άφησα τις δουλειές μου, που ήταν πάρα πολλές και ήρθα εδώ ώστε να δώσω αυτήν την συμβολή με την παρουσία μου, αυτήν την συμβολική υποστήριξη».

Ο εθελοντής κ. Γιάννης Καταφυγιώτης, σημείωσε:  

«Είμαι μέλος της ομάδας του facebook «Τα στραβά του Πειραιά». Η ομάδα αυτή έχει δημιουργηθεί από τον κ. Μιχάλη Δεμέστιχα, τον κ. Λεωνίδα Κουτρουμάνο και τον κ. Γιάννη Καλαβρό. Αποτελείται από οκτώ χιλιάδες μέλη. Ως στόχο έχει αποκλειστικά και μόνο να εντοπίζονται τα στραβά της πόλης μας, έτσι ώστε να μπορεί να τα βλέπει και η Δημοτική Αρχή γρήγορα και όσο μπορούμε σταδιακά να βελτιώνεται η πόλη.  Δεν έχει στόχο να προωθήσει κανένα πολιτικό κόμμα, καμιά Δημοτική Αρχή, κανένα υποψήφιο. Θέλουμε μόνο να βελτιώνεται ο Πειραιάς.

Ξέρουμε ότι ζούμε δύσκολες εποχές, τα πράγματα οικονομικά δεν είναι εύκολα, αλλά αν τα αφήσουμε όλα, θα μείνει η πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, μόνη της. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται για να τις δουν και άλλοι πολίτες, ώστε να μπορέσουν να κινητοποιηθούν στις διάφορες περιοχές του Πειραιά να μπει πράσινο, να καθαρίσει περισσότερο η πόλη και γενικότερα να κάνουμε ένα πιο ευχάριστο Πειραιά.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Βοϊδονικόλα, που είναι δίπλα μας, γιατί κι αυτός δέχεται σκληρή κριτική, τις περισσότερες φορές μπορεί και άδικη. Κάποιες φορές μπορεί να έχουμε και δίκιο. Είναι πάντα συνεργάσιμος, πάντα δίπλα μας, μας καταλαβαίνει και τον ευχαριστούμε, όπως και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη».