Δεκάδες, αγόρια και κορίτσια 8-12 ετών, έλαβαν μέρος στους κολυμβητικούς αγώνες, για το «Κύπελλο Πειραιά», που διοργάνωσε χθες ο ΟΠΑΝ, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος», στα Βοτσαλάκια. Στους αγώνες συμμετείχαν παιδιά από τις ομάδες του Ολυμπιακού, του Εθνικού και της Καστέλας, στα αγωνίσματα: 100μ. και 50μ. ελεύθερο, 100μ. και 50μ. πρόσθιο, 100μ. και 50μ. ύπτιο, 50μ. πεταλούδα, 100μ. μικτή ατομική, 4Χ50 ελεύθερο και 4Χ50 μικτή ομαδική. 

Αμέσως μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε επίδειξη της ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Οργανισμού, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν παρέλαβαν αναμνηστικά  διπλώματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  σημείωσε:

«Οι κολυμβητικοί αγώνες «Κύπελλο Πειραιά» διεξάγονται στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», που θεσπίσαμε στον Πειραιά εδώ και τρία χρόνια, παρά τα οξυμένα προβλήματα που έχουμε και σαν χώρα και σαν πόλη. Είναι ένα σημαντικό πενθήμερο που μας έφερε πιο κοντά, ένα πενθήμερο σημαντικό που διοργανώνει η πόλη για την πόλη και ο Δήμος συντονίζει απλώς. Πολλοί φορείς της πόλης είναι αυτοί που συνθέτουν το παζλ των εκδηλώσεων - και νομίζω ότι είναι σημαντικές εκδηλώσεις – με επίκεντρο τη θάλασσα. Και με άξονες τον αθλητισμό τον πολιτισμό. την εκπαίδευση, τη ναυτιλία, τη διασκέδαση, τις γεύσεις, μια σειρά θεματικών, που κάθε δημότης βρίσκει κάτι ενδιαφέρον απ’ αυτά. Δίνουμε μια μάχη με τον καιρό αυτό το τριήμερο. Μέχρι τώρα ευτυχώς έχουν αναβληθεί δύο μόνο εκδηλώσεις από τις πενήντα. Ελπίζω να μας κάνει το χατίρι και σήμερα το βράδυ , που έχουμε το «street party» στην Τρούμπα, αλλά και αύριο που έχουμε σειρά εκδηλώσεων στο Μικρολίμανο να μη βρέξει και να έχουμε ένα ωραίο  «finale».  

Ήθελα να  ευχαριστήσω την  Πρόεδρο του Ο.ΠΑ.Ν. για το 2ο «Κύπελλο Πειραιά και τα παιδιά  και του Εθνικού και της Καστέλας  και του Ολυμπιακού που συμμετέχουν. Μας δίνει μια αισιοδοξία που βλέπουμε τα παιδιά να συμμετέχουν και φυσικά και τους γονείς  και τους Συλλόγους του Πειραιά. Είναι σημαντικό αυτό. Κάθε χρονιά οργανώνουμε καλύτερα τις «Ημέρες Θάλασσας» με περισσότερες συμμετοχές και με πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Διατηρώ την αισιοδοξία μου και το λέω σε κάθε δημόσια τοποθέτησή μου, ότι ο Πειραιάς αλλάζει μέρα με τη μέρα. Πιστεύω ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι μια αρκετά διαφορετική πόλη.

Έχουμε και τα «camp» το καλοκαίρι. Είμαστε από τους λίγους Δήμους που σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό έχουμε μια σειρά αθλημάτων δωρεάν για τα παιδιά. Πέρσι είχαμε πάνω από 1000 συμμετοχές και νομίζω ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος. Στον τομέα του αθλητισμού, μαζί με τα γήπεδα που ξεκινάνε, ανακαινίζονται όλα μέσα στο 2017. Εννοώ το Θεμιστόκλειο, που θα γίνει πλήρης ανακατασκευή, του Πορφύρα, του Φοίνικα, των Καμινίων, του «Σαλπέα». Όλα τα γήπεδα δημοπρατούνται για να ανακατασκευαστούν πλήρως. Στο θέμα των εγκαταστάσεων θα γίνει ένα νέο Σκοπευτήριο στον Πειραιά, που δεν υπήρχε. Και εκεί έχει μπει ένα νέο σχέδιο. Σας ευχαριστώ όλους και σας καλώ να συμμετέχετε στις υπόλοιπες εκδηλώσεις».      

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ανέφερε:

«Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστούμε πάρα πολύ  και φέτος για τη συμμετοχή όλων των παιδιών. Είναι μεγάλη μας χαρά τα παιδιά να αθλούνται, αλλά και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που κάνει ο Δήμος Πειραιά.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά γίνονται οι «Ημέρες Θάλασσας» με πολλές πολιτιστικές, αθλητικές και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις επί 4 ημέρες.

Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά. Σημασία δεν έχει η νίκη σε αυτούς τους αγώνες, σημασία έχει η συμμετοχή και γενικότερα στον αθλητισμό πάνω απ όλα είναι η συμμετοχή και μετά είναι η νίκη.

Σας καλούμε αύριο στο Μικρολίμανο σε ένα εντυπωσιακό αγώνα με όλους τους  Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους  με τη συμμετοχή όλων των ειδών των σκαφών. Αύριο στις 11.00 το πρωί, λοιπόν.

Να είστε καλά. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή».