Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε την «1η Γιορτή Εκπαίδευσης στον Πειραιά», που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017».

Η «1η Γιορτή Εκπαίδευσης στον Πειραιά» διεξάγεται στο Πασαλιμάνι για δύο ημέρες και περιλαμβάνει παρουσιάσειςworkshops, διαγωνισμούς μαγειρικής, bodypainting, tattoo art, happenings, μουσική, κέφι, δώρα και πολλές εκπλήξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα, σύλλογοι από όλη τη χώρα που εδρεύουν στον Πειραιά, συμμετέχουν σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό μαγειρικής, με κριτές τους κορυφαίους σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο και Διονύση Αλέρτα, παρουσιάζοντας τα λαογραφικά και γαστρονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μικρών Κυκλαδονήσων, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, η Ένωση Απανταχού Μανιατών, ο Σύλλογος Κυθήρων Πειραιά και ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» συμμετέχουν στο διαγωνισμό μαγειρικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Είναι τρίτη χρονιά που διοργανώνουμε τις «Ημέρες Θάλασσας», τη γιορτή-θεσμό για την πόλη, που ξεκίνησε το 2015,  όταν  ο Πειραιάς φιλοξένησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Η διοργάνωση αυτή, είναι μια ευκαιρία του Δήμου να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του Πειραιά: τις ομορφιές, την πολιτιστική ταυτότητα, τα αξιοθέατα, την ιστορία της πόλης. Αυτές τις ημέρες, γιορτάζουμε τη θάλασσα. Έχουμε  ξαναπεί πολλές φορές ότι  το  μέλλον του Πειραιά είναι η θάλασσα. Η ακτογραμμή του είναι το ωραίο του στοιχείο.  Τιμούμε τη θάλασσα με ένα πρόγραμμα 50 εκδηλώσεων δωρεάν για όλους, με άξονα τον πολιτισμό, τον  αθλητισμό, τη ναυτιλία, την εκπαίδευση,  τις γεύσεις, τη διασκέδαση, πάντα όμως γύρω από τη θάλασσα».

Ο Πρόεδρος του  Εκπαιδευτικού Οργανισμού Aegean Όμηρος College κ. Νίκος Μακρυπλίδης, δήλωσε:

«Είναι ακριβώς η προσπάθειά μας να συμμετέχουμε στην προσπάθεια του Δήμου για την ανάπτυξη του Πειραιά. Θεωρούμε ότι ο Πειραιάς είναι ένα ελκυστικό κέντρο που θα αναπτυχθεί σχεδόν από τα πρώτα στην Ελλάδα. Όταν  θα ξεκινήσει η ανάπτυξη πιστεύω ότι ο Πειραιάς θα πρωτοπορήσει.

Επί τούτου είμαστε κι εμείς εδώ, στις Ημέρες Θάλασσας. Ως εκπαιδευτικός φορέας συμμετέχουμε για να δείξουμε ακριβώς ότι είμαστε κοντά σε όλη αυτήν την προσπάθεια  που κάνει και ο Δήμος και όλη η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης.

Εδώ, θα δείτε τις ειδικότητες κυρίως του ΙΕΚ, αλλά και του Κολεγίου που έχουν να κάνουν κυρίως με τουριστικά επαγγέλματα και παραϊατρικά επαγγέλματα. Αυτό ακριβώς προβάλλουμε εδώ, σήμερα. Είναι οι ειδικότητες οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση, ενδιαφέρον και πάνω απ όλα έχουν επαγγελματική προοπτική».    

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επιβιβάστηκε στο τρενάκι του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και περιηγήθηκε με άλλους πολίτες στα αξιοθέατα της πόλης.