Ο Ανδρέας Βεντούρης γνωστοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μία πολύ θετική εξέλιξη για το Δήμο του Πειραιά, καθώς κατά της διάρκεια του 2ου ελληνοκινεζικού forum για την τοπική αυτοδιοίκηση, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Πεκίνο, υπογράφηκε προσύμφωνο συνεργασίας με τον κινεζικό κολοσσό στις νέες τεχνολογίες Huawei, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών για μια «έξυπνη πόλη»

Παράλληλα ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης έκανε μία μεστή και περιεκτική αποτίμηση του ταξιδιού που έγινε μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη αλλά και τον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου Γιάννη Μελά, στην οποία επικεντρώθηκε κυρίως στις επιχειρηματικές, τουριστικές και εμπορικές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των επενδυτικών ομίλων και τόνισε ιδιαίτερα πως «υπάρχει μεγάλη χαρά για τις προθέσεις των δύο πλευρών» και πως «ως Δημοτική Αρχή, θα συμβάλουμε και εμείς τα μέγιστα στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά, με τελικό στόχο μια ομορφότερη πόλη και τη βελτίωση της ζωής των Πειραιωτών»

 

Αναλυτικά​ η ανακοίνωση του Ανδρέα Βεντούρη

Ο Ανδρέας Βεντούρης - Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης Επιστροφή από το Πεκίνο, όπου μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννης Μελάς, συνόδεψα το Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη στο 2ο Ελληνοκινεζικό Forum για την Tοπική Aυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο του Forum παρουσιάσαμε τον Πειραιά ως επενδυτικό, τουριστικό και επιχειρηματικό προορισμό και αναφερθήκαμε στις δημόσιες επενδύσεις που λαμβάνουν ήδη χώρα, αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις που εξελίσσονται στην πόλη.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών Oμίλων και παρουσιάστηκαν επενδυτικές ευκαιρίες όχι μόνο για τα δημοτικά ακίνητα, όπως ο Πύργος, αλλά και για τα δημοσία ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην πόλη του Πειραιά. Επιπρόσθετα, υπογράψαμε προσύμφωνο συνεργασίας με τη Huawei, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών για μια έξυπνη πόλη "smart city".

Ακούσαμε με ικανοποίηση τις δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, όσο και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, για το ρόλο που καλείται να παίξει ο Δήμος του Πειραιά στην προσπάθεια που καταβάλουν οι δυο χώρες, προκειμένου να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το ισχυρότερο και σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και βασικός κόμβος του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού, αποτελώντας βασικό κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου.

Γνωρίζαμε τις προθέσεις και των δυο πλευρών. Χαιρόμαστε για την επαναβεβαίωσή τους και περιμένουμε να δούμε πράξεις. Ως Δημοτική Αρχή, θα συμβάλουμε και εμείς τα μέγιστα στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά, με τελικό στόχο μια ομορφότερη πόλη και τη βελτίωση της ζωής των Πειραιωτών.