Η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία της γερμανικής φρεγάτας «FGS Brandenburg» στην «Πέτρινη δεξαμενή» (Βασιλειάδη) του λιμανιού του Πειραιά, όπου και επισκευάζεται.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα ανήκει στη ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2 που έχει εγκατασταθεί μόνιμα πια στο Αιγαίο, κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης, με πρόσχημα τη διαχείριση του Προσφυγικού που στην πράξη συνδέεται με τον πόλεμο στη Συρία. Η οργάνωση του Κόμματος αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «η οποία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, παραδίδει γην και ύδωρ, συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και κάθε στιγμή δείχνει τη διάθεσή της να εμπλέξει τη χώρα ακόμα περισσότερο».

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας την εργατική τάξη, το λαό του Πειραιά «να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια. Να καταδικάσει αποφασιστικά την παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων, την ύπαρξη στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων και να παλέψει για την έξοδο της χώρας από τη ΝΑΤΟική »σφηκοφωλιά» και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν οι στρατιωτικές δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Να εκφράσει την αντίθεσή του συμμετέχοντας στην 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Μαΐου, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)».