O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια της «7ης Έκθεσης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών – Κρήτη: η μεγάλη συνάντηση και τοπικές γεύσεις Ελλάδας», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τις «Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε. – Εκδοτική Κρήτης - Νεκτάριος Σερμάκης»  και την Περιφέρειας Κρήτης και θα διαρκέσει μέχρι 14 Μαΐου 2017.

Στο πρόγραμμα της έκθεσης,  περιλαμβάνονται δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων, μουσικών σχημάτων, επιστημόνων και ειδικών, καθώς και σεφ.  

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Έκθεσης, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε και φέτος την 7η Παγκρήτια Έκθεση στην πόλη του Πειραιά και όχι στην Αθήνα, όπως ειπώθηκε προηγουμένως. Θέλουμε να είναι και στους Κρητικούς διακριτή η σχέση Αθήνας και Πειραιά. Σεβόμαστε την πρωτεύουσα, αλλά είμαστε μια διαφορετική πόλη  με δική μας ιστορία και  οντότητα. Ο Πειραιάς είναι μια αυτόνομη πόλη.

Με χαρά φιλοξενούμε την Έκθεση. Πρόκειται για μια εξωστρεφή πρωτοβουλία. Αναδεικνύει την Κρήτη, τα προϊόντα της και τις επιχειρήσεις της. Απ’ ότι πληροφορήθηκα, παρουσιάζονται προϊόντα και επιχειρήσεις κι από άλλες περιοχές της χώρας κι αυτό είναι θετικό καθώς η έκθεση διευρύνεται. Είναι σημαντικό να προάγονται τα τοπικά προϊόντα όλης της χώρας. Πρόσφατα εγκαινιάσαμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το «Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς»,  μια ακόμα σημαντική διοργάνωση.

Ως Δήμος Πειραιά είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε την τοπική κουλτούρα, την τοπική οικονομία. Πιστεύω ότι αν στηριχθούν οι τοπικές οικονομίες, θα συμβάλλουν σημαντικά στην εθνική μας οικονομία. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο του Πειραιά και της Αττικής να έρθει αυτές τις μέρες στην Έκθεση και στις παράλληλες εκδηλώσεις. Συγχαίρω τον κ. Νεκτάριο Σερμάκη, καθώς η Έκθεση βελτιώνεται κάθε χρόνο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Πειραιάς και η Κρήτη έχουν μια ιδιαίτερη σχέση. Οι δεσμοί είναι διαχρονικά πολύ στενοί. Χαίρομαι που βλέπω εδώ τον κ. Τσόντο, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", με τον οποίο έχω στενή συνεργασία στο Δήμο Πειραιά.  Θέλω να πω ότι και οι δικές μου σχέσεις με την Κρήτη – μου το ζήτησε ο γιος μου να το πω – είναι πλέον ισχυρές, παρ’ όλο ότι δεν είμαι Κρητικός. Παντρεύτηκα και βάφτισα το γιο μου στην Κρήτη, άρα έχω αποκτήσει κι εγώ έμμεσα δεσμούς με την Κρήτη. Είναι χαρά μου να έρχομαι κάθε χρόνο στην Παγκρήτια Έκθεση. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με Κρητικούς και τους έχω κοντά μου στο Δήμο. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Εύχομαι να έχει πολύ κόσμο η Έκθεση.  Κάθε χρονιά να έχει τόση επιτυχία που να επαναλαμβάνεται στην πόλη μας στον Πειραιά. Ευχαριστώ πολύ».