Υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ η λεία των ληστών της Τράπεζας Πειραιώς στον Πειραιά σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ύψος των κλοπιμαίων να ανέβει κι άλλο όσο προχωρά η καταγραφή των αντικειμένων και συλλέγονται καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες τους.

Άλλωστε και στην πρώτη ληστεία με ομηρεία που ειχαν διαπράξει οι ιδιοι δράστες επίσης σε υποκατάστημα της Πειραιώς στην Λ. Κηφισίας, τον Αύγουστο του 2016, η λεία τους εκτιμώνταν περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Πάντως μπορεί η συγκεκριμένη συμμορία να διακρίνεται για τον “επαγγελματισμό” της, πλην όμως τα λάθη δεν τα έχει αποφύγει, τόσο στην πρώτη ληστεία στην Λ. Κηφισίας, όσο και στην δεύτερη στην οδό Χατζηκυριάκου στο Πειραιά.

Οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα «ορφανά» δείγματα βιολογικού υλικού που έχουν από την ληστεία στους Αμπελοκήπους με ό,τι βιολογικό υλικό βρήκαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην Καλλίπολη, δηλαδή στο τελευταίο χτύπημα της συμμορίας.

Πάντως, από τη μέχρι τώρα έρευνα των αρχών προκύπτει ότι στη ληστεία στη Καλλίπολη πήραν μέρος τουλάχιστον 8 δράστες. Από αυτούς, οι τέσσερις ήταν που εισέβαλλαν στο υποκατάστημα και άνοιξαν τις θυρίδες, όμως υπήρχαν σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, άλλοι δυο δράστες που είχαν το ρόλο που παρατηρητή έξω από τη τράπεζα και δυο ακόμη που ήταν οι οδηγοί των οχημάτων με τα οποία εξαφανίστηκαν όλα τα μέλη της συμμορίας.