Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο,  με εκπροσώπους του Δήμου Κουανγκτσόου της Κίνας. Παρόντες ήταν ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενδεχόμενες συνέργειες,  στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας Κίνας-Ελλάδας 2017.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κουανγκτσόου,  έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Πειραιά και εξέφρασαν την επιθυμία να υπάρξει συνεργασία για την υλοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, συνεργειών που αφορούν στον τουρισμό καθώς και πιθανής αδελφοποίησης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε: 

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά εκπροσώπους από τον Δήμο Κουανγκτσόου της Κίνας. Πρόκειται για μια ισχυρή πόλη-λιμάνι, με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική και με σημαντικές πολιτισμικές αναφορές. Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ ότι ο Πειραιάς πρέπει να είναι εξωστρεφής και να είναι δεκτικός σε συνέργειες με πόλεις από το εξωτερικό. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε ο Πειραιάς  να γίνει σημείο αναφοράς».