Με αφορμή το κείμενο που κατατέθηκε στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ με το οποίο μερίδα του κόμματος αμφισβητεί τον οδικό χάρτη που έθεσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Ά εκλογική περιφέρεια του Πειραιά έκανε στο peiraiasnews.gr  την ακόλουθη δήλωση:

Το μόνο που ζητάμε εμείς, αλλά και τα στελέχη της βάσης, με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή, είναι ΕΝΟΤΗΤΑ.

Το κόμμα μας σήκωσε όλο το βάρος της κρίσης και το πλήρωσε ακριβά. Δε χρειαζόμαστε ακόμα ένα κύκλο εσωστρεφείας.

 Χρειαζόμαστε Ενότητα και την απαιτούμε από όποιον, αυτή τη δύσκολη εποχή, σηκώνει το βάρος της ιστορικής φανέλας του ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά πάντως που συνέβησαν στην κεντρική επιτροπή δεν αφορούν την κοινωνία. Γνώμη μου είναι πως η κοινωνία απαιτεί λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να βρει και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσει η κοινωνία, τότε θα καταφέρει να ξανασυστηθεί με τις δυνάμεις που παραδοσιακά το στήριζαν και θα γίνει ξανά πλειοψηφικό.

Κι εμείς σα νομαρχιακή αυτό το σκοπό έχουμε. Φιλοδοξούμε με τις ενέργειες και τις κινήσεις μας να συμβάλουμε στην ενότητα του χώρου και να προτείνουμε λύσεις, τόσο για την κοινωνία του Πειραιά, όσο και για το κόμμα που αποτελεί ουσιαστικά τον αγωγό μέσα από τον οποίο θα πρέπει να βρεθούν λύσεις πάντα με προοδευτικό πρόσημο και μακριά από ευχολόγια και λαϊκισμό.