Χρέη γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πειραιά αναλαμβάνει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Πειραιά, Ανδρέας Βεντούρης, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Πειραιώς και Νήσων του κόμματος.

Ο Ανδρέας Βεντούρης παίρνει τα ηνία έπειτα και από την αποχώρηση - λόγω ασυμβιβάστου - του Λάμπρου Ζαλοκώστα. Ο τελευταίος και δύο ακόμα μέλη της Νομαρχιακής, ο Κώστας Παπαδημητρίου και η Μάρα Κουκουδάκη, εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και έπρεπε να αποχωρήσουν, ενώ το ίδιο έκαναν - για διαφορετικούς λόγους όμως - ο Αντώνης Ελεύθερος (που προσχώρησε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) και ο Νίκος Στάης.

Πλέον η Νομαρχιακή Επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη και όχι από 15, τα οποία είναι τα εξής: Βεντούρης Ανδρέας, Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Παπαντωνίου Χρύσα, Περδίκη Ελένη, Μονογιούδη Αντιγόνη, Μαντζαβά Θεοδοσία, Βασιλείου Αλέκος, Φιλιππάκος Δημήτρης, Παπαδοπούλου Μαρία, Βροντάκης Ανδρέας, Καλαμάκης Σταύρος, Καρακίτσος Βασίλης, Μαρκομιχάλης Δημήτρης, Λαζαρίδης Ιορδάνης και Τετώρος Αναστάσιος, με τους δύο τελευταίους να προέρχονται από την Νεολαία και την ΠΑΣΠ.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Ν.Ε. με σκοπό τη συγκρότηση των διευρυμένων οργάνων που προβλέπονται από τις σχετικές αποφάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την εκκίνηση των προσπαθειών για δράσεις και πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποκεντρωμένης εξωστρεφούς δράσης του Κινήματος.

10273359_558994920885363_4026881812043794010_o